Κέρκυρα – Δημοτικό Συμβούλιο: Λύση για το Δ.Σ. Κοντοκαλίου, ψηφίσματα και καθημερινότητα

14:45 30/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεδρίασε χθες στην Παλαιόπολη το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγιναν ομόφωνα δεκτά ψηφίσματα που αφορούσαν την προστασία των πολιτών με κόκκινα δάνεια, που κατέθεσε η παράταξη Τρεπεκλή και εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων που κατέθεσε η ΛΑΣΥ με θετική παρέμβαση και του αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου
Από τα πλέον ενδιαφέροντα θέματα εντός ημερήσιας διάταξης ήταν η συζήτηση για την παιδεία και τα προβλήματα στην Κέρκυρα, το οποίο αναβλήθηκε εξαιτίας

της απουσίας του Δημάρχου στις εκδηλώσεις για τη Ρώσικη Εβδομάδα.
Το σώμα έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση της Αντιδημάρχου Παιδείας Μαρίας Μουζακίτη για την εκμίσθωση κτηρίου με στόχο την άμεση μεταστέγαση του Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου. Η κυρία Μουζακίτη ανέφερε η λύση αυτή είναι προσωρινή και ο Δήμος δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια οριστικής επίλυσης του θέματος.

Δ. Θέατρο

Ενδιαφέρουσες υπήρξαν οι ερωτήσεις συμβούλων για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Σε ερώτηση της Μερόπης Υδραίου για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι εργασίες στο Δημοτικό Θέατρο, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι αυτές πραγματοποιούνται από συνεργεία της ΔΕΥΑΚ με τη βοήθεια εθελοντών ενώ τα υλικά τα έχει προμηθευτεί ο Δήμος με διαγωνισμό.

ΧΥΤΑ Νότου

Ο κ. Νικολούζος, απαντώντας επίσης σε ερώτηση του κ. ¨Νικου Γκούση για πρόσφατα σχόλια του Περιφερειάρχη ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι δέχεται πιέσεις από διάφορες κατευθύνσεις για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Νότου, δήλωσε ότι ο Δήμος δεν στοχεύει να λειτουργήσει το ΧΥΤΑ με τη βία, αν οι κάτοικοι της περιοχής δεν πειστούν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει σύννομα και χωρίς επιβάρυνση της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα