Το μήνυμα Βαρουφάκη για την επέτειο του δημοψηφίσματος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την επέτειο του «όχι» στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιούλη τίμησε με τον δικό του τρόπο ο Γιάνης Βαρουφάκης. Μέσα από ανάρτησή του στο Twitter ο πρώην υπουργός Οικονομικών σχολιάζει πως σήμερα συμπληρώνεται ένα χρόνος από το ΟΧΙ που είπε ο ελληνικός λαός στους δανειστές καθώς και ένας χρόνος από τη σύλληψη της ιδέας

για τη δημιουργία του DiEM25.

«Το DiEM25, τιμά την επέτειο του γενναίου ΟΧΙ που ο ελληνικός λαός προέκρινε στο περυσινό δημοψήφισμα, αλλά και τον ένα χρόνο από την σύλληψη της ιδέας για ένα ευρωπαϊκό κίνημα που τάσσεται υπέρ του εκδημοκρατισμού και στρέφεται ενάντια στη λιτότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το ΟΧΙ αυτό είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ στη δημοκρατική Ευρώπη» έγραψε τότε ο Γιάνης Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ουσιαστικά την ανάγκη σύστασης ενός νέου πολιτικού φορέα. Η απαίτηση για μια βιώσιμη Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν θα καταστρατηγεί τη λαϊκή βούληση, πρέπει να διέλθει μέσα από τον επίπονο, αλλά ελπιδοφόρο, δρόμο του ΟΧΙ εναντίον της αυταρχικής ΤΡΟΙΚΑ και της βάναυσης πολιτικής των Βρυξελλών.

Η ιδέα του Diem25 γεννήθηκε την ώρα που η Άνοιξη της Αθήνας συνθλιβόταν, με την πραξικοπηματική απόρριψη της λαϊκής ετυμηγορίας που ακύρωσε έμπρακτα τη δημοκρατικά εκφρασμένη βούληση.

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου αποτελεί ορόσημο για το Κίνημα που τάσσεται υπέρ της Δημοκρατίας στην Ευρώπη αλλά και για το DiEM25, που οφείλει την ύπαρξή του στις ενθουσιώδεις και ανεξίτηλα χαραγμένες στιγμές εκείνης της μέρας».

Το μήνυμα του Βαρουφάκη αναφέρει πως "το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην Ιστορία ως μία ιδιαίτερη στιγμή, κατά την οποία ένα μικρό ευρωπαϊκό έθνος ύψωσε το ανάστημά του ενάντια στη χρεοδουλοπαροικία"

DiEM25Γιάνης ΒαρουφάκηςΔημοψήφισμαεπέτειοςμήνυμαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα