Κείμενα: ένα πρόγραμμα ταινιών της documenta 14 στην ΕΡΤ2

14:35 14/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα «Κείμενα» είναι μια εβδομαδιαία εκπομπή προβολής ταινιών την οποία παρουσιάζει η Ελλη-νική Ραδιοφωνία Τηλεόραση και οργανώνει η documenta 14, κάθε Δευτέρα μεσάνυχτα, από τις 19 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2017.

Μέσω της μετάδοσής της από την ΕΡΤ, τον δημόσιο τηλεοπτικό οργανισμό, η εκπομπή στοχεύει να επεκτείνει το βεληνεκές της documenta 14 στα σπίτια των τηλεθεατών, καθώς επίσης να φα-νταστεί και να συγκροτήσει νέες και διαφορετικές κοινότητες, πλαίσια και δυνατότητες.

Το πρόγραμμα της εκπομπής «Κείμενα» επικεντρώνεται

στα πεδία του πειραματικού ντοκιμα-ντέρ και της μυθοπλασίας, παρουσιάζοντας ταινίες οι οποίες, με την προσέγγιση και τη θεματο-λογία τους, αγγίζουν κοινωνικούς, πολιτικούς και ποιητικούς προβληματισμούς, ενώ η θεωρητική σκευή και οι θέσεις τους συνομιλούν με το ευρύτερο επιμελητικό όραμα της documenta 14.

Η εκπομπή περιλαμβάνει ταινίες ήδη από τη δεκαετία του 1970, αλλά και πρόσφατες παραγω-γές, και ταινίες που γυρίστηκαν ειδικά για τη documenta 14. Όλες πραγματεύονται σύγχρονα θέματα που αφορούν τη ζωή στην Ελλάδα και αλλού σε μια εποχή κοινωνικού μετασχηματισμού.

Για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία των θεατών, κάθε εκπομπή ξεκινά με ένα σύντομο εισαγω-γικό κείμενο γραμμένο από διεθνείς ειδήμονες.

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες στο webtv.ert.gr για επτά ημέρες μετά την τηλεοπτική τους μετάδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα