Κεφαλονιά-Ε.Α.Σ.: Νέα προθεσμία για νομιμοποίηση στάβλων

13:45 24/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης ενημερώνει τους ντόπιους ιδιοκτήτες αυθαίρετων στάβλων και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων ότι ψηφίσθηκε η τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία παρατείνεται η προθεσμία υποβολής σχετικής αίτησης έως 31.12.2018, προκειμένου να τους νομιμοποιήσουν.

Η νοµιµοποίηση των αυθαίρετων είναι απαραίτητη για την προβλεπόμενη έκδοση άδειας, η οποία σύμφωνα µε τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης, θα πρέπει να προβλέπει τα απαραίτητα τετραγωνικά µέτρα στο στάβλο ανάλογα µε το ζωικό κεφάλαιο που δηλώνεται στην Ενιαία Αίτηση Επιδοτήσεων, ώστε

να έχει τις προδιαγραφές να στεγάζει το 100% των ζώων. Επιπλέον πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία για την αδειοδότηση του στάβλου θα πρέπει να ελεγχθεί αν το αγροτεµάχιο και συγκεκριμένα ο στάβλος απέχει τις απαραίτητες από το νόμο αποστάσεις.Για περισσότερες διευκρινήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι Θιακο – Κεφαλλονίτες Κτηνοτρόφοι μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) που λειτουργεί καθημερινά στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα