Κ.Μπάρκας: «Επιβράβευση της στάσης των υπουργών αυτοί που εξελέγησαν στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ» (audio)

15:24 17/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως «επιβράβευση» της στάσης των υπουργών, «που δίνουν καθημερινά τη μάχη και χτυπιούνται από τα ΜΜΕ», χαρακτήρισε την εκλογή τους στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Πρέβεζας του κόμματος Κώστας Μπάρκας, μιλώντας τη Δευτέρα (17/10/2016) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ,

σημείωσε: «ο πρόεδρος είπε ότι πρέπει να φτιάξουμε ένα κόμμα ισχυρό, που δε θα μπορεί να κλυδωνίζεται από την επίθεση που δέχεται ως κυβερνών κόμμα. Το συνέδριο έδωσε μια τέτοια μάχη, την κέρδισε και είναι σαφές ότι θα λειτουργεί πιο γερά». Επιπλέον πρόσθεσε ότι «το κόμμα πρέπει να αποκτήσει πάλι επαφή με την κοινωνία. Να μην είναι συνέχεια της κυβέρνησης, αλλά να υπάρχει ουσιαστική διαφορά και διαφοροποίηση».

Σχολιάζοντας τα σενάρια εκλογών απάντησε ότι «εκλογές θα γίνουν το 2019. Όποια συζήτηση είναι πονηρή. Η ΝΔ θέλει να κάνει εκλογές γιατί δε θέλει να πετύχει αυτή η κυβέρνηση. Δεν υπερασπίζεται κάποια εθνική λογική, αλλά μόνο την κομματική της».

Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης επεσήμανε ότι «πρέπει η άλλη πλευρά να καταλάβει ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση είναι εντάξει, όσον αφορά στις υποχρεώσεις της, πρέπει και αυτοί να είναι εντάξει στις δικές τους. Αν Ευρώπη και ΔΝΤ διαφωνούν είναι δικό τους πρόβλημα. Υπάρχει μια συμφωνία την οποία πρέπει όλες οι πλευρές να τηρήσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα