Καβάλα: Σύσκεψη για τον άξονα Καβάλας – Δράμας

19:36 19/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου με θέμα την πορεία της μελέτης και του έργου της κατασκευής του οδικού άξονα Ε61 στην περιοχή της Καβάλας που θα την ενώνει με την Δράμα.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν και στελέχη της Εγνατίας Οδού Α.Ε. για να ενημερώσουν σχετικά με την πορεία της μελέτης και του έργου αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης, η δήμαρχος Καβάλας

κ. Τσανάκα, η Δασάρχης κ. Γεωργούση, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αν. Μακεδονίας κ. Κυριαζίδης και άλλα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας. Άπαντες οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου ενώ ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε πως είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου καθώς η μη ολοκλήρωση της αποτελεί μία πρώτης τάξεως δικαιολογία για να παραπεμφθεί το όλο έργο στις καλένδες. Από την πλευρά του ο κ. Πατακάκης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα έργο που έχει αναπτυξιακή προοπτική, που θα δώσει διέξοδο στην Εγνατία γιατί η Δράμα είναι αποκλεισμένη. Από πλευράς της Εγνατίας Οδού ο κ. Γιάννης Ιωακειμίδης, μέλος του ΔΣ δήλωσε πως η Εγνατία Οδός βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης των μελετών για τον άξονα Ε61 ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση καθώς οι άλλες προτάσεις είναι οικονομικά και τεχνικά ανέφικτες οπόταν αναγκαστικά ο άξονας θα διέλθει μέσα από το περιαστικό δάσος Καβάλας, κάτι με το οποίο αντιδρούν οι κάτοικοι του Σταυρού Αμυγδαλεώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα