Καβάλα: Σύσκεψη για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών συνθηκών

12:58 2/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανάγκη μελέτης των εγκυκλίων για την αντιμετώπιση ακραίων χιονοπτώσεων και του παγετού καθώς και της δημιουργίας σχεδίου αποχιονισμού μεταξύ Δήμων και Περιφερειών επεσήμανε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας κ. Χουβαρδάς κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Καβάλας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό αντιμετώπισης κακών καιρικών συνθηκών.

Μάλιστα ζήτησε από τις υπηρεσίες της Καβάλας να στέλνει δελτία ενημέρωσης στην Περιφέρεια για το ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και

που χρειάζεται αντιολισθητικές αλυσίδες. Από πλευράς του ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Καβάλας κ. Κυβράκης τόνισε πως μέλημα τους καθόλη την διάρκεια της ισχυρής χιονόπτωσης και χιονοθύελλας που έπληξε τον Νομό Καβάλας ήταν να κρατήσουν τον οδικό κόμβο του Αγίου Σίλα ανοιχτό αλλά και να βρουν αλάτι διότι σημειώθηκε έλλειψη, κάτι που πρέπει να το προβλέψουν την επόμενη φορά. Διευκρίνισε όμως ότι η ρίψη θαλασσινού νερού στους δρόμους είναι ενδεδειγμένη μέχρι τους -3 βαθμούς Κελσίου καθώς μετά παγώνει και οι δρόμοι μετατρέπονται σε πίστες, καθώς και ότι δεν πρέπει να καθαρίζονται οι δρόμοι με τα οχήματα τύπου «μαχαίρι» αλλά να ρίχνεται διαρκώς αλάτι έως ότου φτάσει το χιόνι και σε ένα ύψος 20 πόντων και στην συνέχεια να καθαρίζονται με την μέθοδο αυτή. Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα ανέφερε ότι το εσωτερικό οδικό δίκτυο της Καβάλας είναι 480 χιλιόμετρα και 780 χιλιόμετρα είναι στα χωριά ενώ η πόλη της Καβάλας είναι γεμάτη με ανηφόρες και κατηφόρες λόγω του ανάγλυφου της με αποτέλεσμα κάτω από τέτοιες ακραίες καιρικές συνθήκες να είναι εξαιρετικά δύσκολο να μείνει το οδικό δίκτυο ανοικτό ή προσπελάσιμο χωρίς αλυσίδες. Πρόσθεσε δε με έμφαση ότι η Αστυνομία και η Πυροσβεστική βοήθησαν πάλα πολύ για να φτάσουν τα συνεργεία του Δήμου Καβάλας στις γειτονιές και να εφοδιάσουν με φάρμακα και τρόφιμα διάφορες κατοικίες και κοινωνικές ομάδες. Μάλιστα ο Δήμος μετέφερε νεφροπαθείς και καρκινοπαθείς στο Νοσοκομείο και δεν κινδύνευσε ούτε ένας άνθρωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα