Αλεξανδρούπολη : Σε αυξημένη επαγρύπνηση οι Κτηνιατρικές υπηρεσίες ΑΜΘ για την γρίπη των πτηνών

12:16 2/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται οι Κτηνιατρικές υπηρεσίες της ΑΜΘ μετά τα δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης των πτηνών που βρέθηκαν σε δυο κύκνους, στο Διδυμότειχο.
«Αυτό είναι αναμενόμενο με δεδομένο το γεγονός πως όλη η Β. Ευρώπη έχει πολλά κρούσματα. Ήδη η Βουλγαρία έχει θανατώσει πολύ μεγάλο αριθμό πουλερικών που είχαν προσβληθεί από την γρίπη των πτηνών και λαμβάνοντας υπόψη ότι, ένας μεγάλος αριθμός μεταναστευτικών πτηνών διαχειμάζει στους υγροβιότοπους, είναι πρακτικά αδύνατο να μην

είχαμε και εμείς θετικά κρούσματα στο ιό της γρίπης των πτηνών,» ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής υπηρεσίας ΑΜΘ Αχιλλέας Σαχπατζίδης .

Ο κ Σαχπατζίδης διευκρίνισε πως για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο να προσβληθούν οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις από τον ιό της γρίπης των πτηνών και κυρίως οι οικόσιτες, θα πρέπει να εφαρμόζονται και να υλοποιούνται όλα τα μέτρα για την διασφάλεια τα οποία έχουν να κάνουν με την προστασία των πτηνών μας από την επαφή τους με τα άγρια πτηνά.

Σύνταξη: Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα