Καβάλα: Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών από τη Βουλγαρία

17:21 20/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο 63χρονοι και ένας 33χρονος συνελήφθησαν σε Καβάλα και Λευκώνα Σερρών κατηγορούμενοι ότι από το καλοκαίρι του 2016 εισήγαγαν συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών και τις διακινούσαν σε χρήστες της Καβάλας.

Άλλα πέντε άτομα, δύο εκ των οποίων Βούλγαροι, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε

δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Όπως διαπιστώθηκε, ο ένας από τους 63χρονους μετέβαινε στη Βουλγαρία και προμηθευόταν ποσότητες ηρωίνης από 36χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, ενώ στη συνέχεια με τη συνδρομή του δεύτερου 63χρονου μετέφερε τα ναρκωτικά στην πόλη της Καβάλας. Ακολούθως, με τη βοήθεια των υπολοίπων δραστών, διακινούσαν την ηρωίνη σε χρήστες της περιοχής. Τα χρήματα από την προμήθεια των ναρκωτικών παραλάμβανε 52χρονος Βούλγαρος που ερχόταν στην Καβάλα για τον σκοπό αυτό.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν102 γραμμάρια ηρωίνης, κοκαΐνη, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά, το χρηματικό ποσό των 2.036 ευρώ. Επίσης κατασχέθηκαν 3 αυτοκίνητα και 2 μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.
Υπολογίζεται ότι η ποσότητα ηρωίνης που διακινήθηκε, από τον Αύγουστο του 2016, ξεπερνάει τα 3 κιλά, ενώ το οικονομικό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα