Καβάλα: Σοβαρά επεισόδια στην πύλη της ΒΦΛ μεταξύ απεργών και βάρδιας…

19:59 28/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επεισόδια ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα στις 6.30 η ώρα περίπου πλησίον της κεντρικής εισόδου της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, κάτω από τη γέφυρα όπου κυριολεκτικά έχουν καταλάβει απεργοί εργαζόμενοι, που ουσιαστικά έχουν αποκλείσει την είσοδο και την επιτρέπουν μόνον σε προσωπικό ασφαλείας. .

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ένα λεωφορείο με τη μεσημβρινή βάρδια εργαζομένων επεδίωξε να εισέλθει στο εργοστάσιο αλλά συνάντησε την σθεναρή αντίσταση των απεργών. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το λεωφορείο αρχικά

είχε σταθμεύσει στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου περιμένοντας οδηγίες. Στο σημείο των επεισοδίων υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη που προσπαθεί να αποτρέψει τη συμπλοκή των αντίπαλων μερών, ενώ εκεί βρίσκεται και ο Διευθυντής του εργοστασίου κ. Μπεχράκης, ο οποίος ζητά από τους απεργούς να επιτρέψουν την είσοδο στο λεωφορείο με τη βάρδια των εργαζομένων. Η ένταση είναι πολύ μεγάλη και τα επεισόδια δεν αποφεύχθηκαν, ενώ οι απεργοί απευθύνονται στους απεργοσπάστες συναδέλφους τους με βαρείς χαρακτηρισμούς, εκφράζοντας τη δυσφορία τους που δεν είναι μαζί τους στον αγώνα που κάνουν εδώ και εβδομάδες. Οι προσπάθειες της Αστυνομίας πλέον εστιάζονται στην απομάκρυνση του λεωφορείου ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα