Καβάλα: Πρόβλημα επιβίωσης των οικοδόμων

07:06 11/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πρόβλημα επιβίωσης των οικοδόμων της Καβάλας έθεσε χθες ο πρόεδρος του σωματείου τους κ. Καραμπατζάκης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Ο κ. Καραμπατζάκης σημείωσε πως ο κλάδος τους έχει οδηγηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα με εξευτελιστικά μεροκάματα της τάξεως των 24 και 25 ευρώ και σε αυτήν τους την κατάσταση οι εργολάβοι οργιάζουν εκμεταλλευόμενοι το θέμα των ενσήμων που δεν τα πληρώνουν. Μάλιστα σημείωσε πως και οι λίγοι οικοδόμοι που εργάστηκαν στο Δήμο Καβάλας δεν ασφαλίστηκαν με οικοδομικά ένσημα. Στο πλαίσιο αυτό απαίτησε έργα υπό την αιγίδα του

Δήμου Καβάλας για να σταματήσει αυτό το έκτρωμα με τα ένσημα.
Απαντώντας η δήμαρχος κ. Τσανάκα σημείωσε ότι το υπάρχον εργασιακό περιβάλλον είναι πολύ δύσκολο και είναι εξαιρετικά βραδείς οι διαγωνισμοί για την προμήθεια των υλικών, όταν αποφεύγουν τους διεθνείς διαγωνισμούς αλλά στην προσπάθειά τους να κάνουν έργα αυτεπιστασίας αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με την προμήθεια υλικών. Κι αυτό διότι είναι άθλιες οι διαδικασίες και έχουν εγκλωβιστεί σε αυτό το καθεστώς, την ίδια ώρα που οι προμηθευτές προβαίνουν σε ενστάσεις και ακυρώνουν τους διαγωνισμούς. Μάλιστα τόνισε ότι από τις 8 Αυγούστου υπάρχει μια ΚΥΑ που τους απαγορεύει να δημοπρατήσουν έργα.

Keywords
Τυχαία Θέματα