Επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε προξενείο της Γερμανίας στο βόρειο Αφγανιστάν

23:36 10/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το γερμανικό προξενείο στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, στο βόρειο Αφγανιστάν, έγινε στόχος επίθεσης με αυτοκίνητο παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών που οδηγούσε βομβιστής-καμικάζι, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο συγκλίνουσες πηγές.

Η έκρηξη, η οποία ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη, στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ενώ σε νοσοκομείο της πόλης εισήχθησαν τουλάχιστον 32 τραυματίες, σύμφωνα με τον αρχίατρο του νοσηλευτικού ιδρύματος Δρ. Νουρ Μοχάμαντ.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν,

ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, ανέλαβε την ευθύνη για αυτή την «επιχείρηση ενός μάρτυρα» σε ανακοίνωση που εξέδωσε εξ ονόματος της οργάνωσης, αναφέροντας ότι η επίθεση διαπράχθηκε «σε αντίποινα» για τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα τα οποία είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άμαχοι στην Κουντούζ του βόρειου Αφγανιστάν την 3η Νοεμβρίου.

Ο ίδιος είπε ότι και άλλοι ισλαμιστές αντάρτες παρεισέφρησαν στο κτίριο για να συνεχίσουν την επίθεση, κάτι όμως το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές, αν και κάτοικοι της περιοχής γύρω από το γερμανικό προξενείο ανέφεραν πως άκουσαν πυρά σε αναρτήσεις τους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Από το Βερολίνο, ένας εκπρόσωπος της γερμανικής δύναμης που έχει αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν υπό τη διοίκηση του NATO επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε μια έκρηξη έξω από το γερμανικό προξενείο στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, χωρίς όμως να είναι σε θέση να δώσει λεπτομέρειες για το εάν υπάρχουν θύματα και πόσα.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο εκπρόσωπος αυτός είπε ότι διεξάγεται έρευνα για την έκρηξη.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα