Καβάλα: Προπηλακισμός του προέδρου του Ε.Υ.Κ. στα λιπάσματα

12:45 10/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον προπηλακισμό του από εργαζόμενους- συνδικαλιστές στο εργοστάσιο λιπασμάτων της Καβάλας, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας.

Το περιστατικό συνέβη κατά την πρόσφατη (4-1-17) επίσκεψη στο χώρο δουλειάς της επιχείρησης Λιπάσματα Νέας Καρβάλης (πρώην Β.Φ.Λ.) κλιμάκιου αποτελούμενου από την Επιθεώρηση Εργασίας Καβάλας και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, μετά από εντολή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Αθηνών, με σκοπό την διενέργεια επιτόπιου ελέγχου όσον αφορά την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας

στη νεοσυσταθείσα εταιρεία. Σύμφωνα με τον κ. Μαρκογιάννη, εργαζόμενοι τον προκάλεσαν με σκοπό να δημιουργηθεί επεισόδιο, με το επιχείρημα των συνεχών επισκέψεών του στο εργοστάσιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόθεσή τους ήταν, εκτός της στοχοποίησης του Προέδρου με το αιτιολογικό ότι συμπαρίσταται στους απολυμένους, να υπερασπιστούν την εργοδοσία αφού σε ερώτησή αν έχουν κάτι να καταγγείλουν για τις εργασιακές σχέσεις τους και τις συνθήκες εργασίας απάντησαν αρνητικά.
«Το θέμα των απολυμένων από τη Βιομηχανία είναι μια τραγωδία ανθρώπινου κεφαλαίου και παραγωγικών δυνάμεων για το νομό και τη χώρα μας» αναφέρει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Καβάλας σε ανακοίνωσή του, καλώντας τους εργαζόμενους και το «συνδικάτο» του χώρου εργασίας του εργοστασίου Λιπάσματα Νέας Καρβάλης, να κάνουν αυτό που γνωρίζουν ότι είναι σωστό σε σχέση με τους απολυμένους και να μην ευθυγραμμίζονται με τις θέσεις της εργοδοσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα