Καταγγελία Εργατικού Κέντρου κατά του διευθυντή της «Ελευθερίας»

14:03 21/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακοίνωση – καταγγελία κατά του διευθυντή της εφημερίδας «Ελευθερία» εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Στην ανακοίνωση, αναφέρεται συγκεκριμένα: «Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, καταγγέλλει στο λαό, στο δημοσιογραφικό κόσμο και στους φορείς, τον διευθυντή της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, για την απαράδεκτη πρακτική για δημοσιογραφικό έντυπο, που δηλώνει δημοκρατικό και αντικειμενικό, να δίνει εντολή στους φωτορεπόρτερ με το έτσι θέλω, να παραποιούν ή να κόβουν κάθε

φωτογραφία από τη δράση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, που φαίνεται το πρόσωπο του Προέδρου του!»

«Η απαράδεκτη και αντιδεοντολογική αυτή συμπεριφορά του διευθυντή της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ξεκίνησε και συνεχίζεται από τις 24/3/2015, με αφορμή την έκδοση τότε καταγγελίας του ΕΚΝΛ, για την απόφασή του να επιβάλει απολύσεις και διαθεσιμότητες σε εργαζόμενους στην εφημερίδα, μετά την άρνησή τους να δεχθούν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών.
Θυμίζουμε ότι στις παραμονές της μεγάλης πανεργατικής απεργίας στις 4/2/2016, με δική του εντολή προς τον φύλακα, απαγορεύτηκε ονομαστικά η είσοδος στον Πρόεδρο του ΕΚΝΛ, στις τυπογραφικές εγκαταστάσεις της εφημερίδας, για ενημέρωση των εργαζομένων στη διάρκεια του διαλλείματος.
Την πρακτική της μη δημοσίευσης ή της παραποίησης φωτογραφιών από τις δράσεις του ΕΚΝΛ, ώστε να μην φαίνεται ο πρόεδρός του, την έχει κάνει πολλές φορές μέσα σ’ αυτό το χρόνο, σε σημείο που να προσβάλει το κύρος μιας ιστορικής εφημερίδας στη μακρόχρονη πορεία της.
Στην αρχή νομίσαμε ότι ήταν από κάποιο λάθος δημοσιογραφικό ή των τεχνικών, αλλά στην πορεία μάθαμε ότι είναι εντολή του διευθυντή της εφημερίδας, να κόβεται κάθε φωτογραφία που φαίνεται ο πρόεδρος του ΕΚΝΛ, γιατί όπως τους λέει, κάνει ζημιά στην εφημερίδα!
Ενδεικτικά ορισμένα παραδείγματα από τα «κατορθώματα του», που βγάζουν και γέλιο. Συνέντευξη τύπου ΕΚΝΛ πριν λίγους μήνες, αντι όμως για φωτογραφία των μελών του, που την έδωσαν, έβαλε φωτογραφία απο παλιότερη πορεία της ΓΣΕΕ στην Αθήνα!
Keywords
Τυχαία Θέματα