«Ανάσα» για τους αγρότες ο ενεργειακός συμψηφισμός

13:43 21/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε οικονομική «ανάσα» που αντιστοιχεί στο 30% περίπου του κόστους καλλιέργειας μεταφράζεται για αγρότες και κτηνοτρόφους ο ενεργειακός συμψηφισμός (NET METERING) του παραγόμενου ρεύματος από φωτοβολταϊκά με την κατανάλωση.
Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Κ. Σπανούλης, ανέφερε ότι αυτό που αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι η υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τον αρμόδιο υπουργό Π. Σκουρλέτη στις αρχές Ιουλίου.

Ο πρόεδρος του

Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Κ. Σπανούλης
Με την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης, όπως διευκρίνισε ο κ. Σπανούλης θα μπορούν οι αγρότες, αλλά και οι κτηνοτρόφοι που παράγουν ρεύμα από φωτοβολταϊκά συστήματα να συμψηφίζουν με την ΔΕΗ οφειλές που έχουν. Και όπως διευκρίνισε ο κ. Σπανούλης, η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα βοηθήσει σημαντικά πολλούς ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα να ανασάνουν οικονομικά, αφού η «ψαλίδα» των οφειλών του κράτους για το ρεύμα που παράγουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από φωτοβολταϊκά φτάνει τους 7 μήνες.
Keywords
Τυχαία Θέματα