Κατάληψη στα αμαξοστάσιο των δήμων Λάρισας και Τυρνάβου

12:12 19/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κατάληψη των αμαξοστασίων προχώρησαν οι εργαζόμενοι στους δήμους Λάρισας και Τυρνάβου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που κήρυξε η ΠΟΕΟΤΑ για τους συμβασιούχους, οι οποίοι με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα πρέπει να απολυθούν.
Μιλώντας στο «Θεσσαλικό Περισκόπιο» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ

ν. Λάρισας Ζ. Γκαραλιάκος, ανέφερε ότι έχει ήδη κατατεθεί σχετική πρόταση από τους εργαζομένους για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Ο κ. Γκαραλιάκος, εξήγησε ότι το 50% των εργαζομένων στο δήμο Λάρισας στον τομέα της καθαριότητας είναι συμβασιούχοι και με την απόλυση τους, θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας. Αντίστοιχα ή και μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά και στους υπόλοιπους ΟΤΑ του ν. Λάρισας. Η κατάληψη του αμαξοστασίου θα διαρκέσει μέχρι και μεθαύριο Τετάρτη, ενώ στη συνέχεια οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους με μορφή που θα αποφασιστεί μέσα από συνελεύσεις.
Στον Τύρναβο
Με τον δήμαρχο Τυρνάβου συναντήθηκε σήμερα το πρωί επιτροπή εργαζομένων στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Τυρνάβου, οι οποίοι πραγματοποιούν κατάληψη στο χώρο του Αμαξοστασίου.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν το Δήμαρχο για την κινητοποίησή τους και ζήτησαν να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου το πρόβλημα που προέκυψε με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφορικά με τη νομιμότητα ή όχι της παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων.
Ο δήμαρχος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά τους και δεσμεύτηκε ότι θα είναι πρώτο θέμα ημερησίας διάταξης της συνεδρίασης.
Ο Δήμος Τυρνάβου απευθύνει παράλληλα έκκληση στους δημότες να μην τοποθετούν απορρίμματα και ογκώδη υλικά στους κάδους και στα πεζοδρόμια ως και την Πέμπτη 22 Ιουνίου, καθώς δε θα πραγματοποιηθεί η αποκομιδή απορριμμάτων.
Αντίστοιχη έκκληση απευθύνει και ο δήμος Τεμπών, η υπηρεσία Καθαριότητας του οποίου, παρακαλεί τους δημότες να αποφεύγουν την χρησιμοποίηση των κάδων κατά το παραπάνω 4ήμερο και όταν αυτό δεν είναι εφικτό, να φροντίζουν ώστε τα μη προοριζόμενα για ανακύκλωση απορρίμματα να είναι τοποθετημένα σε σακούλες καλά δεμένες.

Keywords
Τυχαία Θέματα