ΕΡΤ Χανίων – Αθ. Γιαννουλάκη: Διεκδικώντας την αξιοπρέπεια στην εργασία (audio – video)

12:06 19/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση συμμετέχουν και οι επτά Δήμοι του Νομού, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ του Νομού, Αθηνά Γιαννουλάκη.

Οι κινητοποιήσεις εγκαινιάστηκαν σήμερα με συμβολική κατάληψη του γραφείου του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στην Αθήνα,

αλλά και με καταλήψεις των δημοτικών γκαράζ.

Στα Χανιά οι εργαζόμενοι στον Τομέα Καθαριότητας από σήμερα θα σταματήσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων, αφού όπως τονίζει η Πρόεδρος, είναι οι άνθρωποι που οδηγούνται πρώτοι στην απόλυση. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη οι καταλήψεις των δημοτικών γκαράζ, ενώ το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων στο αμαξοστάσιο του Δήμου Χανίων στο ΣΟΔΥ Προφήτη Ηλία. Παράλληλα, την Πέμπτη, οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με πανελλαδική απεργία.

Στο μεταξύ, αποχώρησαν λίγο μετά τις 10:00 το πρωί από το κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη στο γραφείο του Πάνου Σκουρλέτη σχεδόν επί ένα τρίωρο.

Η κατάληψη έληξε καθώς συμφωνήθηκε συνάντηση με τον υπουργό για αύριο Τρίτη 20 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι με θέμα το μέλλον των συμβασιούχων μετά και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις.


Ακούστε τη συνέντευξη της κ. Γιαννουλάκη στην ΕΡΤ Χανίων:

ΕΡΤ Χανίων / ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Φωτεινή Περβολιανάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα