Καταδικάστηκε για διακρίσεις ο Βίλντερς – Αυξήθηκε η δημοτικότητα του

16:42 9/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένοχο για παρακίνηση φυλετικών διακρίσεων αλλά αθώο ως προς την κατηγορία για υποκίνηση μίσους, έκρινε δικαστήριο της Ολλανδίας, τον ακροδεξιό βουλευτή Γκέερτ Βίλντερς, ο οποίος αποκάλεσε την ετυμηγορία «τρέλα» και είπε ότι οι τρεις δικαστές «μισούν» το κόμμα του, το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας (PVV).

«Τρεις δικαστές που μισούν το PVV ανακηρύσσουν τους Μαροκινούς φυλή και καταδικάζουν εμένα και τη μισή Ολλανδία. Τρέλα», έγραψε σε ένα μήνυμά του στο Twitter λίγο μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Η δίκη, αύξησε τη δημοτικότητα

του Βίλντερς, ο οποίος ενόψει των εκλογών του Μαρτίου, προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το ακροδεξιό κόμμα θα εξασφαλίσει 34 έδρες, δέκα περισσότερες από το κόμμα του φιλελεύθερου πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε.

Είχε δηλώσει υπέρμαχος του Brexit και εξαγγέλει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για «έξοδο» της Ολλανδίας από την Ε.Ε.

Ο Γκέερτ Βίλντερς, δικαζόταν για δηλώσεις που είχε κάνει το 2014 προς τους ψηφοφόρους στη Χάγη, στις οποίες είχε υποσχεθεί «λιγότερους Μαροκινούς».

Δεν ήταν παρών στο δικαστήριο και θα καταθέσει έφεση στην απόφαση, ανέφερε ο δικηγόρος του αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ετυμηγορία.

Δεν επιδικάσθηκε ούτε πρόστιμο στον βουλευτή, αν και ο εισαγγελέας είχε ζητήσει ποινή 5.000 ευρώ.

Η εκδίκαση της έφεσης του Βίλντερς είναι πιθανόν να διαρκέσει καθ’ όλη την προεκλογική εκστρατεία – η διάρκειά της είναι έξι εβδομάδες πριν από τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 15 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ:BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα