Καστοριά : Ο γ.γρ. Δημόσιας Τάξης ανακοίνωσε την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου.

08:26 1/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς ανακοίνωσε επίσημα, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος επισκέφθηκε χθες την περιοχή.

Άμεσα, είπε, θα γίνει η υποβολή και η επικαιροποίηση της μελέτης από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.) και είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τέθηκε ως στόχος οι εργασίες κατασκευής του να ξεκινήσουν μέχρι

το τέλος του 2016.

Η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου ανέφερε ότι με την επίσκεψη του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης « ξεκινάει η επίλυση και οριστικοποιείται η επίλυση ενός προβλήματος που υπάρχει στην περιοχή μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αφορά το αστυνομικό κτίριο». Είναι ένα ζήτημα, πρόσθεσε, το οποίο απασχολεί εδώ και μια δεκαετία. Η πολιτεία, είπε, έχει πάρει ένα δάνειο, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το οποίο αποπληρώνει, ενώ στην πραγματικότητα αυτό το δάνειο δεν έχει αξιοποιηθεί ποτέ.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την Καστοριά, αλλά και για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας που έχει να κάνει καταρχήν με την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που εργάζονται στον πολύ ευαίσθητο και σημαντικό χώρο της δημόσιας ασφάλειας, στους άνδρες και στις γυναίκες, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στους ίδιους τους πολίτες και σε εκείνους τους πολίτες που μπαίνουν στην παραβατικότητα και μέχρι σήμερα φιλοξενούνταν ή κρατιόταν σε απάνθρωπες συνθήκες» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα