Καρδίτσα: Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στα σ/μ «Καρυπίδης»

14:29 30/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στα τρία σούπερ-μάρκετ Αρβανιτίδης(έχουν περιέλθει στους αδελφούς «Καρυπίδη»)
στην Καρδίτσα, με την εταιρία να μην μπορεί να ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις της, για αποπληρωμή των 10 μηνιάτικων που χρωστάει στους εργαζόμενους. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η εταιρία «Καρυπίδης, παροτρύνει τους απλήρωτους εργαζόμενους της να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, δηλαδή μια πράξη που χαρακτηρίζεται συνήθως «εχθρική» προς την εργοδοτική πλευρά, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας Γιώργος Καπράνας, μιλώντας στο «Θεσσαλικό

Περισκόπιο» του Δικτύου Θεσσαλίας της ΕΡΤ.


Ο κ. Καπράνας, υποστήριξε ότι έχει σχεδόν καθημερινή επαφή και με τις δυο πλευρές και την εργοδοτική και των εργαζομένων, προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση, αλλά για την ώρα η εργοδοτική πλευρά δεσμεύεται ως προς την αποπληρωμή των εργαζομένων, με την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί ένα δάνειο που διεκδικεί, ύψους 5εκ.€.
Αυτή την ώρα τα τρία σ/μ επί της ουσίας είναι κλειστά με το τελευταίο να έχει ανασταλεί υποχρεωτικά η λειτουργία του, λόγω διακοπή ρεύματος.
Οι εργαζόμενοι σήμερα επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παράλληλα να ζητήσουν την βοήθειά του για την επίλυση της ιδιαίτερα δύσκολης κατάστασης που ζουν.
Οι συγκριμένοι εργαζόμενοι εκτός που ότι παραμένουν απλήρωτοι, δεν μπορούν ούτε να εγγραφούν στα μητρώα του ΟΑΕΔ ως άνεργοι, δεδομένου ότι δεν έχουν απολυθεί και παράλληλα η εταιρία είναι ακόμα νομικά υφιστάμενη.

Keywords
Τυχαία Θέματα