Καλύτερη εικόνα στην Κεφαλονιά αν και η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη

08:37 17/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση , σε δύσβατη περιοχή, στους πρόποδες του Αίνου στην Κεφαλονιά. Ενισχύσεις αναμένονται απο την Πελοπόννησο και την Κοζάνη, ενώ εδώ από το πρωί επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. Μετά την ολονύχτια μάχη πυροσβεστών και εθελοντών, τα μέτωπα των πυρκαγιών σε Βλαχάτα, Σιμωτάτα και Λουρδά παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων Παναγής Δρακουλόγκωνας, δηλωσε στην ΕΡΤ

οτι δεν απειλούνται κατοικίες ενώ τα δύο μεγάλα μέτωπα στις περιοχές Σιμωτάτα και Λουρδάτα έχουν τεθεί υπό έλεγχο και τα μέτωπα στις περιοχές Ρατζακλί και Κρεμμύδι έσβησαν πλήρως.

Νωρίτερα έγινε προληπτικά μερική εκκένωση σπιτιών σε Λουρδάτα, Σιμωτάτα και Βλαχάτα, ενω εκκενώθηκαν και τουριστικά καταλύματα.

Οπως είπε στην ΕΡΤ ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, οι ζημιές περιορίζονται μέχρι τώρα σε μερικά αυτοκίνητα και σε αυλές σπιτιών.

Αίτημα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Ελείου -Πρώνων και Λοιβαθούς απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλλιατσάτος.

Για την κατάσταση στο νησί ενημερώθηκε απο τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το Σάββατο έγινε προσαγωγή υπόπτων για τις πυρκαγιές στην Κεφαλονιά.

Σχετική είδηση: Ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα στην Κεφαλονιά

Keywords
Τυχαία Θέματα