Καλιφόρνια: Γονείς κρατούσαν αλυσοδεμένα τα 13 παιδιά τους

07:06 16/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δώδεκα αδέλφια μεταξύ 2 και 29 ετών, διασώθηκαν από αστυνομικούς που τους βρήκαν σε άθλια κατάσταση –δεμένους με αλυσίδες και στα όρια της λιμοκτονίας– μέσα στο σπίτι τους σε μια μικρή πόλη της Καλιφόρνιας.

Οι γονείς συνελήφθησαν, προφυλακίστηκαν κι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου κατηγορούμενοι για βασανιστήρια και ότι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Thirteen siblings, aged 2 to 29, were rescued from a California home where they were found chained to beds

and malnourished, police say. The victims' parents were arrested and taken to county jail on torture and child endangerment charges. pic.twitter.com/9GMSAttK49

CBS News (@CBSNews) January 16, 2018

Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από ένα δέκατο τρίτο θύμα: ένα κορίτσι 17 ετών, που ξέφυγε από το σπίτι, στην πόλη Πέρις, νοτιοανατολικά του Λος Άντζελες.

Η νεαρή τηλεφώνησε στον αριθμό άμεσης βοήθειας 911 με ένα κινητό τηλέφωνο που βρήκε μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ρίβερσαϊντ, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα 12 πρόσωπα, που αρχικά πίστευαν ότι όλα τους ήταν μικρά παιδιά, αλυσοδεμένα σε κρεβάτια μέσα στο σπίτι.

Extraordinary first pictures of family as parents arrested following discovery of 13 emaciated children chained inside home in Perris, California pic.twitter.com/FALNEkCtw0

— Daily Mirror (@DailyMirror) January 15, 2018

«Έπαθαν σοκ όταν ανακάλυψαν ότι τα επτά ήταν στην πραγματικότητα ενήλικες».

«Τα θύματα έμοιαζαν υποσιτισμένα και ήταν πολύ βρώμικα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη.

Το κορίτσι που ειδοποίησε τις αρχές –αστυνομικοί είπαν ότι αρχικά νόμιζαν πως ήταν περίπου 10 χρονών– κατάφερε να ξεφύγει και να καλέσει το 911 την Κυριακή.

Οι γονείς των θυμάτων, ο 57χρονος Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν και η 49χρονη Λουίζα Άννα Τέρπιν συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βασανιστήρια και ότι έθεσαν τη ζωή παιδιών σε κίνδυνο.

Η χρηματική εγγύηση που ορίστηκε ότι θα πρέπει να καταβληθεί για την προσωρινή αποφυλάκισή τους ορίστηκε στα εννέα εκατομμύρια δολάρια, διευκρίνισε η αστυνομία.

A California couple has been charged with torture after police rescued their 13 malnourished children from a home where some of them had been chained to beds

— The Hindu (@the_hindu) January 16, 2018

Τα έξι από τα παιδιά είναι ανήλικα. Τα υπόλοιπα επτά άνω των 18. Αφηγήθηκαν στους αστυνομικούς ότι λιμοκτονούσαν.

Οι γονείς αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον δικαστή την Πέμπτη.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα