Καλαμάτα: Πρόστιμα για τους κοινόχρηστους χώρους

10:02 21/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεγάλα πρόστιμα πρόκειται να επιβάλει ο δήμος Καλαμάτας σε όσους εκμεταλλεύονται κοινόχρηστους χώρους, χωρίς να έχουν την απαιτούμενη άδεια.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, τόνισε σε συνέντευξη τύπου χθες, πως θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες να καταθέσουν εγκαίρως αίτηση για να τους χορηγηθεί άδεια χρήσης κοινοχρήστων χώρων, προκειμένου να εξοφλήσουν με ευνοϊκούς όρους το σχετικό τέλος και να αποφύγουν πρόστιμο 100%. Ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι, σε σχέση με τα περυσινά δεδομένα, έχει υποβάλει αίτηση περίπου το 50% των ενδιαφερομένων, που σημαίνει

ότι έχουν χορηγηθεί άδειες για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων σε 88 επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε 46 εμπορικές, δεδομένου ότι πέρυσι δόθηκαν περίπου 300 άδειες.
Εάν ο επιχειρηματίας κάνει εγκαίρως την αίτησή του, προκειμένου να χρησιμοποιήσει στη συνέχεια τον κοινόχρηστο χώρο, θα εκδοθεί άδεια και θα έχει τη δυνατότητα να δώσει προκαταβολή 30% και το υπόλοιπο του τέλους να το εξοφλήσει σε τρεις δόσεις κατά μέγιστο. Εάν δεν κάνει αίτηση για τη χορήγηση άδειας και με δεδομένο ότι θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι, θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι το πρόστιμο ανέρχεται σε 100% της αξίας του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα