Καλαμάτα: Με τα τρακτέρ τους στο Κέντρο οι αγρότες

10:49 31/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Καλαμάτα κατέβηκαν χθες το μεσημέρι αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αγροτοκτηνότροφικού Συλλόγου και διαμαρτυρήθηκαν για την εφαρμογή των δασικών χαρτών και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.

Μέσω της οδού Αθηνών εισήλθαν στην πόλη, πέρασαν από το παλιό δημαρχείο Καλαμάτας στην οδό Αριστομένους και από την κεντρική πλατεία και κατέληξαν στην οδό

Υδρας στο Δασαρχείο. Εκεί έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας και αντιπροσωπεία τους (με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, Χρήστο Θεοδωρακόπουλο) συναντήθηκε τον Διευθυντή Δασών, Γιώργο Σωτηρόπουλο.
Οι αγρότες τόνισαν πως δεν αποδέχονται τους δασικούς χάρτες -έτσι όπως αναρτήθηκαν στη Μεσσηνία προ δεκαημέρου, πως δεν πρόκειται να πληρώσουν για τις ενστάσεις και «χαράτσι» για τα χωράφια τους και πως το κράτος οφείλει, αντί να κυνηγάει τους μικρομεσαίους αγρότες για να τους πάρει τη γη, να κυνηγήσει τους καταπατητές μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.
Κατά της επιστροφή τους οι αγρότες της Μεσσήνης, απέκλεισαν συμβολικά (για περίπου μιση ώρα) τον Εθνικό Δρόμο στον κόμβο προς Αθήνα και επανέλαβαν την πρόθεσή τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και την ανάπτυξη ενός μεγάλου ενιαίου μπλόκου στη Μεσσηνία, μετά από συλλογικές αποφάσεις που θα λάβουν οι κατά τόπους αγροτικοί σύλλογοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα