Καλαμάτα: Μαθητές στο Ecomobility

10:57 11/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μαθητές από την Καλαμάτα, συγκαταλέγονται μεταξύ των ομάδων από 29 πόλεις της χώρας, που θα συμμετέχουν και φέτος στο πρόγραμμα ecomobility,

στο πλαίσιο του οποίου θα εξετάσουν τα προβλήματα προσβασιμότητας στις πόλεις τους, ώστε να καταθέσουν στις τοπικές αρχές προτάσεις για τη λύση των προβλημάτων αυτών.
Οι μαθητές θα εξετάσουν τις συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη τους και τις συνήθειες μετακίνησης

των συμπολιτών τους, με σκοπό τον εντοπισμό προβλημάτων που επηρεάζουν το αστικό περιβάλλον και δημιουργούν συνθήκες εμποδισμού της ελεύθερης μετακίνησης. Θα ενημερωθούν από εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων και θα αξιολογήσουν απόψεις και θέσεις, ενώ θα συγκεντρώσουν στοιχεία από τους πολίτες για τις επιπτώσεις που προκαλούν η ρύπανση από τα μέσα μεταφοράς, η κατάληψη των πεζοδρομίων και η έλλειψη σεβασμού στις ανάγκες συμπολιτών με κινητικές αδυναμίες.
Οι ομάδες από τα γυμνάσια που θα συμμετέχουν στην εκστρατεία «Ecomobility» θα αξιολογήσουν το επίπεδο επένδυσης της πόλης τους σε πράσινες μεταφορές και την αντίληψη που επικρατεί για την οικολογική μετακίνηση. Παράλληλα, οι ομάδες από τα ειδικά σχολεία που θα συμμετέχουν στην εκστρατεία «Free mobility», θα εξετάσουν τη δυνατότητα ελεύθερης προσβασιμότητας και σεβασμού στα δικαιώματα των πεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα