Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:36 11/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Πρόβλημα επιβίωσης των οικοδόμων
Περισσότερα έργα αυτεπιστασίας ζήτησε από το δήμο Καβάλας το Σωματείο Οικοδόμων, κατά τη χθεσινή παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο πρόεδρός του Αναγνώστης Καραμπατζάκης αναφέρθηκε στο πρόβλημα επιβίωσης των οικοδόμων της Καβάλας και σημείωσε πως ο κλάδος έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα με εξευτελιστικά μεροκάματα της τάξης των 24 και 25 ευρώ. Κατήγγειλε δε τη στάση των εργολάβων που εκμεταλλεύονται την κατάσταση και δεν πληρώνουν ένσημα. Μάλιστα επεσήμανε πως και οι λίγοι οικοδόμοι που εργάστηκαν στο Δήμο

Καβάλας δεν ασφαλίστηκαν με οικοδομικά ένσημα.
Απαντώντας η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα σημείωσε ότι το υπάρχον εργασιακό περιβάλλον είναι πολύ δύσκολο και είναι εξαιρετικά βραδείς οι διαγωνισμοί για την προμήθεια των υλικών. Στη δε προσπάθεια ο δήμος να κάνει έργα αυτεπιστασίας αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με την προμήθεια υλικών, λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Καβάλα: Ανάγκη ενίσχυσης του Ειρηνοδικείου Παγγαίου
Την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης στο Ειρηνοδικείο Παγγαίου ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Αθανάσιος Αθανασίου αναφέρει ότι υπάρχει μία μόλις υπάλληλος για την γραμματειακή υποστήριξη του Ειρηνοδικείου.

Καβάλα: Σύσκεψη για της αγροτικές πυρκαγιές
Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των αγροτικών πυρκαγιών διοργανώνει το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Αν. Μακεδονίας την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Παραρτήματος. Η σύσκεψη αφορά τις φωτιές στα χωράφια των Τεναγών Φιλίππων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παραρτήματος Αν. Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ κ. Ζαφείρη Μυστακίδη.

Καβάλα: Εθελοντική αιμοδοσία
Την 56η αιμοδοσία πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή και το Σάββατο στη Λέσχη Αξιωματικών Καβάλας ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλα – Κούρτη». Οι αιμοληψίες θα γίνονται από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι. Στην προσπάθεια συμμετέχουν σχολεία, σύλλογοι, σωματεία και φορείς της περιοχής.

Δράμα: Εκδήλωση μνήμης για τη μικρασιατική καταστροφή
Εκδήλωση μνήμης μικρασιατικής Καταστροφής, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας. Στο πρώτο μέρος της θα μιλήσει ο Αθανάσιος Καραθανάσης, ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ. με θέμα : «Η Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού».
Στο δεύτερο μέρος θα διαβαστούν μαρτυρίες και θα ακουστούν τραγούδια από τις χαμένες πατρίδες. «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω», μια μουσική περιπλάνηση. Την εκδήλωση διοργανώνει η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας

Καβάλα: Παρουσίαση βιβλίου για το μικρασιατικό
Ένα μικρό φόρο τιμής σε όσους κυνηγημένοι από την προσφυγιά του 1922 υπηρετήσαν τη θάλασσα, αποτελεί το βιβλίο της Ελένης Καλαφάτη «Αθεράπευτα Ναυτικός» που εκδόθηκε από το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας και θα παρουσιαστεί σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Επίκουρος καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Άγγελος Παληκίδης και ο Νίκος Τσουμπάκης, πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας.

Καβάλα: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Βικτόριας Χίσλοπ
Το νέο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ με τίτλο «Οι Καρτ Ποστάλ» παρουσιάζουν στην Καβάλα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», το βιβλιοπωλείο Μερτζιανίδη και οι εκδόσεις Διόπτρα. Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Καβάλα: Παρουσίαση του «Άξιον Εστί» από τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη
Διάλεξη του μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη με τίτλο «Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη: μία προσέγγιση», διοργανώνει στην Καβάλα, το Δημοτικό Ωδείο της περιοχής. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο (12 Νοεμβρίου), στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» του Ωδείου. Η διάλεξη, με ελεύθερη είσοδο, θα βασιστεί σε πλούσια μουσικά παραδείγματα από το έργο, με παράλληλες προβολές αποσπασμάτων συναυλιών και ντοκουμέντα από το αρχείο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Καβάλα: Ξεκινά η προπώληση για μουσική παράσταση «Nuevo guitar»
Τη νέα μουσική παράσταση «Nuevo guitar» που ετοίμασε για το κοινό, ο διεθνούς φήμης Έλληνας βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας και συνθέτης, Παναγιώτης Μάργαρης, φιλοξενεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας σήμερα Παρασκευή στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου,. Η νέα αυτή μουσική πρόταση θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του 2017 και του 2018 ενώ θα ηχογραφηθεί και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2017. Τα εισιτήρια κοστίζουν στην προπώλησή τους (που θα ξεκινήσει την Τετάρτη) 10 ευρώ και την ημέρα της συναυλίας 12.

Καβάλα: Στο Σ.Φ.Γ.Τ. τα έσοδα από την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ
Στον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας για αντιμετώπιση οικονομικών του προβλημάτων θα διατεθούν τα έσοδα από την παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ «Ο Πρίγκιπας και ο Ζητιάνος», που θα παρουσιαστεί αυτή την Κυριακή (13 Νοεμβρίου). Η είσοδος κοστίζει 7 ευρώ για όλους.

Καιρός
Ηλιοφάνεια με νεφώσεις προβλέπεται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. ΟΙ άνεμοι πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα