Καλαμάτα: Ενεργοποιείται το πολεοδομικό Ασπροχώματος

10:23 15/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ζήτημα της πολεοδομικής μελέτης του Ασπροχώματος ανοίγει πάλι για το Δήμος Καλαμάτας. Συγκεκριμένα απεστάλη στο δήμο η απάντηση από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει επιτροπή κατοίκων του Ασπροχώματος, αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους σε γη και χρήμα, στο πλαίσιο της Πολεοδομικής Μελέτης αυτής της Τοπικής Κοινότητας.

Σύμφωνα με την απάντηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Πολεοδομική Μελέτη θα πρέπει να προχωρήσει βάσει του σχετικού Νόμου (4315/2014), καθώς δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα λόγω

των ελλειμμάτων σε γη, που προκύπτουν από την εφαρμογή σχετικού Προεδρικού Διατάγματος του 1985.
Κατόπιν της συγκεκριμένης εξέλιξης, το θέμα της Πολεοδομικής Μελέτης του Ασπροχώματος ενεργοποιείται εκ νέου, δεδομένου ότι έχει γίνει αντιληπτό από την τοπική κοινωνία, κατόπιν πλήθους συσκέψεων, ότι διέξοδος θα δοθεί με την εφαρμογή του Νόμου 4315/2014. Επίσης, θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα, που υπάρχει από τη νομοθεσία, για τον ευνοϊκότερο υπολογισμό των εισφορών σε χρήμα (μειωτικός συντελεστής), αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας .

Keywords
Τυχαία Θέματα