Καλαμάτα: Από σήμερα οι επιταγές στους πλημμυροπαθείς

10:27 19/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με SMS ή τηλεφωνικά, θα ειδοποιούνται οι πλημμυροπαθείς από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των αρχών του Σεπτεμβρίου, ώστε να παραλαμβάνουν τις επιταγές με το αρχικό επίδομα των 586 ευρώ προς κάθε έναν από τους δικαιούχους πληγέντες. Η παραλαβή των επιταγών θα γίνεται από τα Ταμεία του δήμου Καλαμάτας που έχουν ήδη μετακομίσει στα κτήρια του παλιού νοσοκομείου, στην οδό Αθηνών.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο

αντιδήμαρχο Παναγιώτη Γιαννόπουλο που μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Καλαμάτας, εντός της εβδομάδας αναμένεται η πίστωση από το υπουργείο στο δήμο και του ποσού που αντιστοιχεί στα επιδόματα μέχρι 5.861 ευρώ για την αντικατάσταση των οικοσκευών.
Το σύνολο των δικαιούχων στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας είναι 408 και αυτοί καλύπτονται με τις παραπάνω πιστώσεις, αναφορικά με το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών ενώ όσοι επιθυμούν ν’ αποζημιωθούν για την απώλεια της οικοσκευής τους, έχουν δικαίωμα να καταθέτουν τις αιτήσεις τους ως τις 7 Νοεμβρίου (δύο μήνες δηλαδή, μετά τις καταστροφές), χωρίς αυτό να σημαίνει πως όσοι έχουν καταθέσει ήδη αιτήσεις δεν θα πάρουν τα αντίστοιχα ποσά νωρίτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα