Kαλαμάτα: Τέλος Νοεμβρίου, το 70% της κοινοτικής επιδότησης στους παραγωγούς

10:12 19/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Από την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, πρόκειται να πιστωθεί στους δικαιούχους παραγωγούς το ποσό του 70% της κοινοτικής επιδότησης για την τρέχουσα περίοδο. Ποσό απολύτως αναγκαίο στην παρούσα συγκυρία για την τόνωση της αγοράς αλλά και για την προετοιμασία των παραγωγών της περιοχής μας, ενόψει την ελαιοσυγκομιδής που ξεκινά το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, στις 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εξόφληση της Βασικής (354 εκατ. ευρώ) και Πράσινης Ενίσχυσης (567 εκατ. ευρώ), καθώς και η πληρωμή των γεωργών νεαρής ηλικίας (15 εκατ. ευρώ) έτους 2016.
Στις αρχές Νοεμβρίου,

τοποθετείται η πληρωμή και η εκκαθάριση της εξισωτικής αποζημίωσης για το έτος 2015 και για όσους δεν είχαν πληρωθεί καθόλου την αποζημίωση.
Οσον αφορά στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου δρομολογείται πληρωμή τις επόμενες εβδομάδες. Η καθυστέρηση στην πληρωμή οφείλεται στους συμψηφισμούς με οφειλές των αγροτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Συμφωνα με παράγοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν αποκλείεται τα χρήματα της επιδότησης να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων λίγο αργότερα από τα τέλη Νοεμβρίου –και σίγουρα όχι μετά το πρώτο πενθήμερο του Νοεμβρίου- καθώς υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που ίσως παρατείνουν τον χρόνο καταβολής της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα