Καλαμάτα: Απέσυρε την εισήγησή του για Κέντρο Φιλοξενίας στη «Μακαρία» ο δήμαρχος Μεσσήνης

11:56 27/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Απέσυρε τελικά ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και υπό το βάρος των αντιδράσεων ακόμα και από δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, την εισήγησή του προς τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα για τη φιλοξενία προσφύγων στον δημοτικό χώρο της «Μακαρίας» (έκτασης 12,5 στρεμμάτων).

Η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Μεσσήνης ήταν ιδιαιτέρως έντονη κάτι που ανάγκασε τον κ.Τσώνη, ν΄ανακοινώσει την απόφασή του και ν΄αποχωρήσει από την πολύωρη συνεδρίαση λέγοντας (απευθυνόμενος ακόμα και σε δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας) πως «ο καθένας

παίρνει την ευθύνη των επιλογών του» και πως ο ίδιος έχει ήσυχη τη συνείδησή του και το βράδυ «θα κοιμηθεί με τη φωτογραφία του ανήλικου κοριτσιού (που κρατείται με τους άλλους μετανάστες του Βενέτικου) στην αγκαλιά του την οποία θα βάλω και στο γραφείο του».

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Καλαμάτας, ο κ.Τσώνης αναγνώρισε πως υπέστη μία μεγάλη πολιτική ήττα από τη στάση των συμβούλων της παράταξής του και αυτών της μειοψηφίας που επέλεξαν τη στείρα άρνηση σε όλα χωρίς να καταθέσουν καμία απολύτως πρόταση -όπως είπε- κατονομάζοντας ως κυρίως υπεύθυνους για την εξέλιξη τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χρήστο Χριστόπουλο και τους κ. Αναστασόπουλο και Αθνασόπουλο από τη μειζονα μειοψηφία. Σημείωσε μάλιστα πως ο κ.Βίτσας και το υπουργείο Άμυνας είναι ήδη ενήμεροι από χθες βραδυ για την εξέλιξη αυτή και πως ο ίδιος ενημέρωσε και επίσημα σήμερα το πρωί και το γραφείο του για την απόσυρση της εισήγησης. Τόνισε πως κανείς πλέον δεν μπορεί να αποκλείσει το σοβαρό ενδεχόμενο να επιλέξει μονομερώς η κυβέρνηση πού θα δημιουργήσει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Δήμο Μεσσήνης γιατί όπως είπε, τόσο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ όσο και η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, έχουν εξετάσει κτιριακές εγκαταστάσεις στη Βελίκα όπως και ο Οδυσσέας Βουδούρης, ως γραμματέας διαχείρισης του μεταναστευτικού, επιθυμεί να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο παλιό αεροδρόμιο της Τριόδου.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πάντως ζητούν από την πλευρά τους να «παγώσει» κάθε συζήτηση και διαδικασία για τη φιλοξενία προσφύγων στο Δήμο, μέχρι να δοθούν συγκεκριμένες εγγυήσεις, για την αναλογική κατανομή προσφύγων σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας, για το χρόνο παραμονής, τη σύνθεση του πληθυσμού που θα φιλοξενηθεί, την αστυνόμευση και τα ανταποδοτικά οφέλη για το δήμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα