Καλαμάτα: Απέρριψε το ΣτΕ, την αίτηση ακύρωσης από το δήμο, του ΓΠΣ

11:51 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Απέρριψε τελικά το Συμβούλιο της Επικρατείας, την αίτηση του δήμου Καλαμάτας για την ακύρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, σημειώνοντας στο σκεπτικό της απόφασης πως ο Δήμος δεν μπορεί να ζητάει την ακύρωση, επικαλούμενος την έλλειψη μελέτης Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης, ενώ δεν είχε βάλει ποτέ τέτοιο θέμα στις επανειλημμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την προώθηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Επίσης το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε πως το μόνο που δεν θα περιλαμβάνεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο είναι ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για νέο εμπορικό

και τουριστικό λιμάνι στη Δυτική Παραλία.
Το ΣτΕ αναφέρει ότι σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 24 του Συντάγματος, η κατασκευή λιμανιών οποιασδήποτε κατηγορίας σε οποιαδήποτε ακτή της χώρας, πρέπει να αποτελεί αντικείμενο ευρύτερου χωροταξικού σχεδιασμού (εθνικού ή περιφερειακού) κατόπιν σχετικής μελέτης. Όμως, για το λιμάνι της Καλαμάτας, δεν έχουν ενταχθεί τα υπό κατασκευή έργα σε χωροταξικό σχεδιασμό.
Επιπροσθέτως, εκτεταμένα τμήματα γης που πρόκειται να επεκταθεί το λιμάνι έχουν τον χαρακτήρα προστατευόμενης γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας.

The post Καλαμάτα: Απέρριψε το ΣτΕ, την αίτηση ακύρωσης από το δήμο, του ΓΠΣ appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα