Καλαμάτας: Ξεκινούν σήμερα οι κεντρικές και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Χορού

09:54 15/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την παραγωγή “Links” του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανοίγει σήμερα , η αυλαία του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος χορογράφος, διευθυντής της ΕΛΣ, Αντώνης Φωνιαδάκης, αφιερώνει τη νέα του χορογραφία στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και τον Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ, τους δύο κορυφαίους συνθέτες του Μπαρόκ, οι οποίοι, παρά το ότι γεννήθηκαν την ίδια χρονιά (1685) σε κοντινές πόλεις, δεν συναντήθηκαν

ποτέ όσο ζούσαν.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί και αύριο ενώ επίσης αύριο στις 7 στο Στούντιο του Μεγάρου, θα εμφανιστούν οι νέοι χορογράφοι Ευαγγελία Κολύρα και Άρτεμις Λαμπίρη. Την Κυριακή το Φεστιβάλ συνεχίζεται με το έργο «Opus Λέων και Λύκος» του Χρήστου Παπαδόπουλου, στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού.

Εκτός από τις παραστάσεις του κυρίως προγράμματος, σήμερα ξεκινούν και οι παράλληλες εκδηλώσεις, αρχής γενομένης με το: «Τransitions”, δηλαδή “μεταβάσεις” του Θάνου Πολυμενέα Λιοντήρη, χορευτών και μουσικών του Δημοτικού Ωδείου, που θα πραγματοποιηθεί σε λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ την Παρασκευή 15, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουλίου.
Πρόκειται για μια σειρά από παρεμβάσεις-performances, που θα διαδραματιστούν μέσα στα λεωφορεία της τοπικής γραμμής 1 (Καλαμάτα – Παραλία – Καλαμάτα) από τις 2.00 μέχρι τις 3.00 μετά το μεσημέρι.
Οι performers διάσπαρτοι ανάμεσα στους επιβάτες τoυ αστικού λεωφορείου, θα μεταμορφώσουν ένα καθημερινό σκηνικό σε μια σειρά από ευχάριστα πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα