Καλαμάτα: Αφόρητη η κατασταση με τα σκουπίδια σε τουριστικές περιοχές της Δυτ. Μάνης

10:38 25/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σοβαρό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, περιοχές της Δυτ.Μανης με τη συσσώρευση των σκουπιδιών στους δρόμους της Καρδαμυλής, των Κιτριών, της Στούπας, του Αγίου Νικολάου, του Κάμπου και αλλού. Ο δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας έχει ήδη ζητήσει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατασταση έκτακτης ανάγκης ενώ την αγανάκτηση και την ανησυχία τους εκφράζουν κατοικοι και επαγγελματίες.

Σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κωνσταντίνος Φωκέας, τονίζει πως ήδη έχει ακολουθηθεί η διαδικασία να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης

ανάγκης και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί από τη γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας εντός των επόμενων ωρών. Αν συμβεί αυτό, ο Δήμος θα καταφέρει προσωρινά να εναποθέσει τα απορρίμματά του σε χώρο εκτός κατοικημένης περιοχής, ώστε να καθαριστούν τα αστικά κέντρα του.
Το όλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί, επειδή ο Δήμος δε διαθέτει δική του χωματερή, ενώ η Δημοτική Αρχή έλαβε δέσμευση από το δήμαρχο Καλαμάτας σε συνάντηση που είχε ο Γιάννης Μαραμπέας με τον Παναγιώτη Νίκα την περασμένη εβδομάδα, ότι αν δε βρεθεί άλλη λύση με τα απορρίμματα, αυτά θα μεταφερθούν στην Μαραθόλακκα, σύμφωνα και με τα όσα ορίζονται από το σχέδιο «Ξενοκράτης».

Στη περιοχή της Στούπας και του Αγίου Νικολάου εθελοντές πάντως ανέλαβαν το Σαββατοκύριακο να καθαρίσουν την περιοχή από τους τόνους των σκουπιδιών. Όπως ανέφεραν, για περίπου 10 ώρες καθάριζαν την περιοχή, ενώ στο τέλος μετέφεραν τα σκουπίδια σε χώρους που έχουν οριστεί για προσωρινή συγκέντρωση.

The post Καλαμάτα: Αφόρητη η κατασταση με τα σκουπίδια σε τουριστικές περιοχές της Δυτ. Μάνης appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα