Καινοτόμα λύση «made in Larisa» μειώνει κατά 25% το λίπασμα και το νερό στις καλλιέργειες

13:01 7/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μείωση που φτάνει στο 25% για την λίπανση αλλά και την ύδρευση των καλλιεργειών επιτυγχάνεται με το σύστημα που δημιούργησε το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών στη Λάρισα και παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο ημερίδας για την λίπανση και την άρδευση των γεωργικών καλλιεργειών, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ν. Αντώνογλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αντώνογλου στο πλαίσιο του χαιρετισμού που απηύθυνε στην ημερίδα «το υπουργείο έχει στραμμένο το βλέμμα στο πως θα

αναπτύξουμε και θα στηρίξουμε τον αγροτικό τομέα. Η πολιτική μας είναι ανοιχτή σε λύσεις που βοηθούν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα».
Στηρίζουμε προτάσεις που βοηθούν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα δήλωσε ο γεν. γρ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Ν. Αντώνογλου
Το συγκεκριμένο εργαλείο που δίνει στο κάθε φυτό ξεχωριστά ακριβώς την ποσότητα νερού και λιπάσματος που χρειάζεται εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου FATIMA (FArming Tools for external nutrient Inputs and water MAnagement), το οποίο έχει σχέση με την αποτελεσματική διαχείριση των γεωργικών πόρων με σκοπό την επίτευξη της βέλτιστης απόδοσης και ποιότητας των καλλιεργειών και ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.
Keywords
Τυχαία Θέματα