Καύσωνας, σκουπίδια, απεργία και πολιτική αντιπαράθεση (video)

15:56 28/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρά το γεγονός ότι σε αρκετούς δήμους της χώρας άρχισε η αποκομιδή των σκουπιδιών, η κατάσταση παραμένει ασφυκτική.
Στο κόκκινο και η πολιτική αντιπαράθεση που πυροδοτεί το φλέγον θέμα, με την κυβέρνηση να κατηγορεί την αντιπολίτευση ακόμη και για προβοκάτσια λόγω της στάσης που κράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΟΕ ΟΤΑ, όπου, αποφασίσθηκε η συνέχιση της απεργίας μέχρι αύριο.

Αύριο, ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας

με συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, η Ομοσπονδία θα επανακαθορίσει τη στάση της, ενώ χθες, η τροπολογία για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα υπερψηφίσθηκε από τη Βουλή.

Το θέμα έχει πυροδοτήσει την πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δ. Τζανακόπουλος: Η στάση της ΝΔ κινείται πλέον στο όριο της προβοκάτσιας

«Με την ψήφο του κ. Μητσοτάκη, η χώρα βυθίζεται στα σκουπίδια» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αναδεικνύεται σε «πρωταθλήτρια της υποκρισίας και της ανευθυνότητας, διότι, με την πρότασή της να υπάρξουν συμπράξεις ιδιωτών και δήμων στην καθαριότητα αρνείται τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και την προκήρυξη θέσεων.

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση καταλογίζει η Ν.Δ. και μάλιστα ο Βασίλης Κικίλιας κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη ότι διαστρεβλώνει με ωμό τρόπο την πραγματικότητα και ότι συμπεριφέρεται ως πολιτικός απατεώνας.

Β. Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του κοροϊδεύουν τους πάντες (video)

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα των συμβασιούχων της καθαριότητας ασκούν κόμματα της αντιπολίτευσης.Γ. Μανιάτης: Όφειλε η κυβέρνηση να μην οδηγήσει σε αδιέξοδο τους συμβασιούχους (audio)

«Βρισκόμαστε σε ένα ακόμη αδιέξοδο μπροστά σε ένα μεγάλο θέμα της καθημερινότητας. Το 2015 δημιουργήθηκε το πρόβλημα, δεν υπήρχε πριν, αλλά προέκυψε με τις επαναλαμβανόμενες παρατάσεις των θητειών των 10.000 συμβασιούχων», τόνισε ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης.

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ ανακοίνωσε: «Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους συμβασιούχους των δήμων φέρει τη σφραγίδα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απολύει χιλιάδες συμβασιούχους, καλυπτόμενη πίσω από τις διατάξεις του Συντάγματος. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση, η ΝΔ, μια μερίδα δημάρχων και γνωστά παπαγαλάκια, με μοιρασμένους ρόλους, προωθούν την παράδοση του τομέα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων στα αρπακτικά νύχια των καπιταλιστών, που καραδοκούν», καταλήγει η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε: «Ο Τσίπρας έχει μετατρέψει την χώρα σε σκουπιδότοπο λόγω της ανικανότητας και της υποταγής του στον ξένο παράγοντα. Στον κάδο απορριμάτων θα πετάξει και ο ελληνικός λαός την καταστροφική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Κατερίνα, Γράβου, Γιάννης Φασουλάς, Δημήτρης Θωμάς, Χριστίνα Συμεωνίδου, Ανθή Καλαθάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα