Κ. Παπαδάκης: «Αποθράσυνση της Χρυσής Αυγής με υπόδικους να διαπράττουν νέα αδικήματα»

16:30 12/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Mε εισβολή στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, μέλη της Χρυσής Αυγής, επιχείρησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε συμμετέχοντες σε εκδήλωση.

Την εκδήλωση διοργάνωνε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και το Τουρκικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας της μειονότητας της Θράκης.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα

και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών». Στην ομάδα που επιχείρησε την εισβολή, συμμετείχαν οι Γ. Λαγός, Η. Παναγιώταρος και Κων. Μπαρμπαρούσης. Μετά από φραστικές επιθέσεις στους συμμετέχοντες, αποχώρησαν από το κτήριο.

Με δηλώσεις του στο www.ert.gr, ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τόνισε: «η ανεκτική αντιμετώπιση της Χ.Α. η ψευδαίσθηση της δήθεν δημοκρατικής συμπεριφοράς της, που εκφράστηκε την τελευταία βδομάδα, αφενός με την αναβάθμιση της συμμετοχής αντιπροσωπείας τους στο Καστελόριζο, και αφετέρου με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, μόνο σε αποθράσυνση και νομιμοποίηση της τραμπούκικης συμπεριφοράς τους οδηγεί. Από που αλλού θα αντλούσε την άνεση και το θράσος ένας υπόδικος για κακούργημα που μάλιστα δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στο δικαστήρια να διαπράττει νέα αδικήματα και μάλιστα δημόσια και να προκαλεί με τη συμπεριφορά του που για άλλη μία φορά στοχοποιεί μειονότητες».

Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται αύριο Τρίτη στον Κορυδαλλό.

Keywords
Τυχαία Θέματα