Κ. Χρυσόγονος: «Υπάρχουν δεσμεύσεις για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους» (audio)

12:52 26/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Θετικό βήμα, χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, επισημαίνοντας ότι: «Σε σχέση με τις αόριστες υποσχέσεις στο παρελθόν, υπάρχουν τώρα πιο συγκεκριμένες αναφορές και δεσμεύσεις για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Ξενοφώντα Ζηκίδη ο κ. Χρυσόγονος δήλωσε ότι, «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν αίρει όλες τις αβεβαιότητες για το μέλλον και δεν δίνει οριστική λύση

στο θέμα. Ωστόσο, ρεαλιστικά, στην παρούσα φάση και με δεδομένες τις αντιρρήσεις ορισμένων κρατών, δεν θα μπορούσε κανείς να περιμένει περισσότερα».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι, «Στο μέλλον πολλά θα εξαρτηθούν από την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει στην επαναγορά των ελληνικών ομολόγων και τη δυνατότητα να μπορέσει η Ελλάδα να βρεθεί σύντομα στις κεφαλαιοαγορές, αλλά και από το εάν θα καταφέρει η κυβέρνηση να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε το έλασσον κακό», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόγονος, επισημαίνοντας πως, «εάν δεν είχε επιτευχθεί η συμφωνία, οι εναλλακτικές θα ήταν χειρότερες». «Η οριστική λύση», τόνισε, «θα έρθει όταν θα μπορέσουμε να γυρίσουμε στις κεφαλαιαγορές και πρέπει να γίνει αυτό μέχρι το τέλος του προγράμματος το 2018».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

The post Κ. Χρυσόγονος: «Υπάρχουν δεσμεύσεις για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους» (audio) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα