Ιταλία: Δύο οι νεκροί από το σεισμό στην Ίσκια – Απεγκλωβισμός μωρού 7 μηνών (video)

09:34 22/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο νεότερος απολογισμός του σεισμού που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας το νησί της Ίσκια είναι δύο επιβεβαιωμένοι νεκροί, 10 αγνοούμενοι και 25 τραυματίες, σύμφωνα με τους καραμπινιέρους της Νάπολης.

Κατά την διάρκεια της νύχτας διασώθηκαν ένα μωρό επτά μηνών και ο πατέρας του.

Τα σωστικά συνεργεία μετά από τιτάνιες προσπάθειες κατάφεραν να διασώσουν τον μόλις 7 μηνών Πασκουάλε που ήταν εγκλωβισμένος κάτω από τα χαλάσματα ενός σπιτιού που κατέρρευσε στο Κάζαμιτσιολα της Ίσκια.

#Erdbeben erschüttert italienische Urlaubsinsel #Ischia. Mindestens zwei Menschen starben. Ein Baby konnte aus den Trümmern gerettet werden. pic.twitter.com/mseY3MZGPy

ZDF heute (@ZDFheute) August 22, 2017

Όταν ανασύρθηκε ζωντανό το μωρό οι διασώστες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν ότι είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μαζί με τη μητέρα του η οποία είναι έγκυος. Και ο πατέρας της οικογένειας έχει διασωθεί.

Πλέον οι προσπάθειες των διασωστών έχουν εστιαστεί στον απεγκλωβισμό των δυο αδελφών του μικρού Πασκουάλε, ηλικίας τεσσάρων και έξι ετών, που έχουν βρει καταφύγιο κάτω απο ένα κρεβάτι.

#22ago 2:30 #Ischia, estratto uomo in vita da crollo #casamicciola. #vigilidelfuoco scavano per salvare 3 bambini in vita sotto le macerie pic.twitter.com/tjCO3mYwNU

— Vigili del Fuoco (@emergenzavvf) August 22, 2017

Οι διασώστες τους δίνουν νερό και μιλούν μαζί τους, ενώ μετακινούν προσεκτικά τα συντρίμμια, με τα χέρια, για να μην τραυματίσουν τα δυο παιδιά.

#22ago 6:00 #Ischia, #vigilidelfuoco #usar al lavoro senza sosta, sempre in contatto con uno dei due bambini sotto le macerie pic.twitter.com/wjqNnJDUNF

— Vigili del Fuoco (@emergenzavvf) August 22, 2017

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της από κατάρρευση εκκλησίας στην περιοχή Καζαμίτσιολα. Επιβεβαιώθηκε και ο θάνατος ενός άνδρα. Πολλά κτίρια έχουν καταστραφεί ή έχουν καταρρεύσει, ενώ έγινε μερική εκκένωση του νοσοκομείου της Ίσκια.

ON AIR @radioanchio speciale #terremoto #Ischia: aggiornamenti dal nostro inviato Giorgio Specchia.
Diretta: pic.twitter.com/uQFCmgp26A

Rai Radio1 (@Radio1Rai) August 22, 2017

#Italie #Seisme dans l'ile touristique d'#Ischia : 2 morts et des enfants en vie sous les décombres pic.twitter.com/45TnvpoI08

— L'Union-L'Ardennais (@UnionArdennais) August 22, 2017

Με πλοίο από την Νάπολη έφτασαν στο νησί πυροσβέστες για να πάρουν μέρος στις επιχειρήσεις. Δεν έχει όμως εκδοθεί επίσημη διάψευση για το αν υπάρχουν στο νησί και άλλα θύματα.

Two dead, children trapped after quake hits Italy holiday island #Ischia Gaetano Di MEGLIO #AFP pic.twitter.com/g8SUePwlZR

AFP Photo (@AFPphoto) August 22, 2017

UPDATE [22.08-07:40] #Ischia #Napoli #TERREMOTO (20:57) Md 4.0 +2 morti +39 #feriti #DISPERSI #TerremotoIschia pic.twitter.com/8xNxO0dCyn

— Emergenza24 (@Emergenza24) August 22, 2017

Ο σεισμός των 4 Ρίχτερ σημειώθηκε χθες το βράδυ στις 9:57 ώρα Ελλάδος στο τουριστικό νησί Ίσκια. Το εστιακό βάθος ήταν μικρό, με τις μετρήσεις να το τοποθετούν μεταξύ 4 και 10 χιλιομέτρων.

Όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του νησιού, αποφάσισαν να περάσουν την νύχτα έξω από τα σπίτια και τα ξενοδοχεία, φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να σημειωθούν νέες, ισχυρές δονήσεις, ενώ οι τουρίστες φεύγουν από το νησί.

Eυ. Λέκκας- πρόεδρος ΟΑΣΠ: Ο σεισμός στην Ίσκια δεν επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο

Μικρός σεισμός, με δυσανάλογες επιπτώσεις στην επιφάνεια, λόγω του μικρού εστιακού βάθους χαρακτήρισε τη δόνηση στη γειτονική Ιταλία μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. Απέκλεισε το ενδεχόμενο ο σεισμός να επηρεάσει την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα