Βρέφος βρέθηκε ζωντανό στα ερείπια του σεισμού στη Νάπολη – Δύο νεκροί

Ενα μικρό θαύμα μέσα στα ερείπια, ο απεγκλωβισμός ενός βρέφους επτά μηνών, που ήταν σώο, μετρίασε κάπως την τραγωδία από την μικρού μεγέθους σεισμική δόνηση στο νησί Ισκια στην Ιταλία, στον κόλπο της Νάπολης.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, δύο γυναίκες που έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας σοβαρά.

Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί δόνηση 3,6 βαθμών, στη συνέχεια οι ιταλικές αρχές αναθεώρησαν το μέγεθος σε 4 βαθμούς. Η δόνηση σημειώθηκε στις

20:57 ώρα Ιταλίας (21:57 ώρα Ελλάδας) σε βάθος πέντε χιλιομέτρων σημείο πολύ κοντά στο νησί.

Δύο παιδιά τριών και πέντε ετών παραμένουν εγκλωβισμένα στα ερείπια. Είναι κάτω από το κρεβάτι τους και ανταποκρίνονται στους διασώστες που προχωρούν στον απεγκλωβισμό με αργές κινήσεις για να μην τα τραυματίσουν.

Οι διασώστες έχουν καταφέρει να απεγκλωβίσουν τη μητέρα τους, τον πατέρα τους και τον μικρό Πασκουάλε, ο οποίος ήταν εγκλωβισμένος για επτά ώρες. Ο Πασκουάλε μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.

Η μία από τις γυναίκες έχασε τη ζωή της εξαιτίας της κατάρρευσης εκκλησίας στην περιοχή Καζαμίτσιολα ενώ η άλλη σκοτώθηκε στην κατοικία της. Σε μικρή απόσταση, όπως μετέδωσε η Rai, είναι το κτίριο που έχει καταρρεύσει παγιδεύοντας επτά άτομα. Συνολικά, έξι κτίρια έχουν καταρρεύσει.

Μέσα το βράδυ έφτασε στην Ισκια ειδικό πλοίο από την Νάπολη, το οποίο μετέφερε και πυροσβέστες που θα πάρουν μέρος στις επιχειρήσεις.

Παράλληλα, ένα φέρι απομάκρυνε γύρω στα 1.000 άτομα, τουρίστες κατά κύριο λόγο, αλλά και πολίτες, που εγκατέλειψαν το νησί πανικόβλητοι λόγω του σεισμού.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της χώρας Πάολο Τζεντιλόνι πήρε μέρος σε σύσκεψη της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που προκάλεσε ο σεισμός.

Το Reuters υπενθυμίζει ότι σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον σεισμό στο Αματρίτσε της κεντρικής Ιταλίας στον οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους 300 άνθρωποι. Τα ιταλικά μέσα σημειώνουν ότι ένας σεισμός το 1883 στην ίδια περιοχή είχε σκοτώσει πάνω από 2.000 ανθρώπους.

The post Βρέφος βρέθηκε ζωντανό στα ερείπια του σεισμού στη Νάπολη – Δύο νεκροί appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα