Ιστορικές διαδρομές στη Λάρισα με επίκεντρο τον Ιπποκράτη

19:43 14/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η πορεία της Ιατρικής στη Θεσσαλία και οι διαδρομές που μπορούν να δημιουργηθούν αναδεικνύοντας τον Ιπποκράτη τέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας από τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν προτάσεις που αφορούσαν ιστορικές διαδρομές με επίκεντρο τον Ιπποκράτη. Διαδρομές μέσα από τα εκθέματα του Διαχρονικού Μουσείου, που αφορούν την ιατρική. Μια πολιτιστική διαδρομή από το Α’ Αρχαίο Θέατρο

έως το μνημείο του Ιπποκράτη, μια θεσσαλική πολιτιστική διαδρομή η οποία έχει να κάνει με την ιστορία της ιατρικής και στο τέλος μια πρόταση για την ανάδειξη του κενοταφίου του Ιπποκράτη.

Με την εκδήλωση αυτή, όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» Ρίζος Χαλιαμπάλιλας, «ολοκληρώνεται ένα κύκλος εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του έργου του, η οποία δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» Ρ. ΧαλιαμπάλιαςΚατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε και το έντυπο με τίτλο «Από τις μάγισσες της Θεσσαλίας στην εποχή του Ιπποκράτη στη Λάρισα», στο οποίο διαγράφεται η πορεία της Ιατρικής στη Θεσσαλία μέσα από τα ευρήματα του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, από τα μονοπάτια της μαγείας μέχρι την επιστημονική της θεμελίωση από τον Ιπποκράτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα