Ισπανία – Καταλονία: Ένταση, επεισόδια, 38 ελαφρά τραυματίες (video)

14:08 1/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ ψήφισε τελικά στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της επαρχίας από την Ισπανία, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Καταλονίας το 73% των εκλογικών τμημάτων λειτουργεί.

«Αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάτι που δεν θέλαμε», τόνισε.

This is what democracy looks like: People

defending democracy in Sant Carles, Catalonia. #CatalanReferendum pic.twitter.com/4BR0FgTtWw

— Fuad Alakbarov (@DrAlakbarov) October 1, 2017

Πάντως, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην Καταλονία δήλωσαν ότι υπάρχουν 38 τραυματίες, ως συνέπεια της άσκησης αστυνομικής βίας κατά των πολιτών που θέλουν να ψηφίσουν στο απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία. Στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για μικροτραυματισμούς.

Αφερόμενος στη σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης της Καταλονίας ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο βρουν ανοικτό στην περιοχή τους, ο Μίγιο επεσήμανε: «πρόκειται για μια απάτη, για μια φάρσα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού 45 λεπτά πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία».

Υπέρ οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα

Οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα έχουν εκφράσει την υποστήριξη τους για το σημερινό δημοψήφισμα.

Ο πρώην αρχηγός της ομάδας, Κάρλες Πουγιόλ ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter: “Η ψηφοφορία είναι δημοκρατία.”

Ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ ανάρτησε φωτογραφία του, με την στιγμή που ψήφιζε.

Ο πρώην επιθετικός μέσος της Μπαρτσελόνα, Τσαβιέρ Ερνάντεθ δήλωσε ότι αυτό που συμβαίνει στην Καταλονία, “είναι ενοχλητικό,” καλώντας την Ισπανία να επιτρέψει στους Καταλανούς να ψηφίσουν ειρηνικά.

Παρέμβαση της Νίκολα Στέρτζον

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον ανάρτησε μήνυμα στο Twitter, σχετικά με τις σκηνές βίας που εξελίχθηκαν σήμερα το πρωί σε ορισμένες περιοχές της Καταλονίας.

«Μερικές από τις σκηνές σήμερα το πρωί στην Καταλονία, προκαλούν σοκ και σίγουρα δεν ήταν απαραίτητες. Απλά, αφήστε τους ανθρώπους να ψηφίσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η Στέρτζον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ,

Σχετική ειδηση: Ισπανία-Καταλονία: Η αστυνομία εισέβαλε στο εκλογικό κέντρο που θα ψήφιζε ο Πουτζεμόντ

Keywords
Τυχαία Θέματα