Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για κατοχή και εμπορία λαθραίων καπνικών προϊόντων

18:58 25/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν, το πρωί της Κυριακής από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για κατοχή και εμπορία 820 συνολικά λαθραίων πακέτων τσιγάρων και 305 συνολικά λαθραίων συσκευασιών καπνού, διαφόρων επωνυμιών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου, εντοπίστηκε ένας 25χρονος, κατά την αποβίβαση του από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο, ο οποίος μετέφερε μεγάλη χειραποσκευή. Αφού τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση, ακινητοποιήθηκε κατά τη συνάντησή του με 18χρονο, όπου διαπιστώθηκε ότι η χειραποσκευή περιείχε 480 πακέτα τσιγάρων διαφόρων

επωνυμιών, καθώς και 105 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Στη συνέχεια, εντοπίστηκε ένας ακόμα 37χρονος, κατά την αποβίβαση του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, όπου κατόπιν ελέγχου σε πανομοιότυπη χειραποσκευή που μετέφερε, διαπιστώθηκε ότι περιείχε 340 πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, καθώς και 200 συσκευασίες καπνού, τα οποία επίσης δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι εν λόγω ποσότητες καπνικών ειδών, ένα Δ/Κ όχημα, τέσσερις συσκευές κινητών τηλεφώνων και ένα πλαστό έγγραφό που βρέθηκε στην κατοχή του 25χρονου.

Keywords
Τυχαία Θέματα