Ηράκλειο: Την Κυριακή η λήξη του 8ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής στο Βενεράτο

07:16 23/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με οκτώ γλυπτά δημοσίων χώρων, από λευκό μάρμαρο, που θα παραλάβει ο Δήμος Ηρακλείου, θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 24 Ιουλίου, το 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής, στο χωριό Βενεράτο.

Η εκδήλωση λήξης του συμποσίου πρόκειται να ξεκινήσει στις 20:30 μ.μ. με την παρουσίαση των έργων και των καλλιτεχνών και θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα, ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων και να συζητήσουν με τους γλύπτες που τα φιλοτέχνησαν.

«Με

ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, προσφορά οινοποιών της περιοχής, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χώρο του Συμποσίου Γλυπτικής στο Βενεράτο, που φιλοξενεί τα γλυπτά συμποσίων που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια», τονίζει ο Δήμος Ηρακλείου.

Η τελετή λήξης περιλαμβάνει ακόμα, σύντομες ομιλίες και χαιρετισμούς από τους συντελεστές του συμποσίου και θα κλείσει με μουσική βραδιά με το συγκρότημα του Μενέλαου και του Γιώργου Νταγιαντά και με χορό από το παραδοσιακό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Δαφνών.
Το 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου διοργάνωσε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα