Λήξη συναγερμού στο Μόναχο – 10 οι νεκροί – Αυτοκτόνησε και ο 18χρονος δράστης

04:36 23/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στον τρόμο και την αγωνία βυθίστηκε για πάνω από εννέα ώρες από το απόγευμα της Παρασκευής ολόκληρη η πόλη του Μονάχου, όταν ένας 18χρονος νεαρός άνδρας Γερμανο-ιρανικής υπηκοότητας πραγματοποίησε επίθεση με όπλο στο κεντρικό πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο Olympia, αφήνοντας πίσω του εννέα ανθρώπους νεκρούς και 16 τραυματίες, μεταξύ αυτών και παιδιά, προτού τελικά αυτοκτονήσει και ο ίδιος. Οι αρχές σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες διευκρίνισαν ότι τα κίνητρα του δράστη παραμένουν προς διερεύνηση.

Ειδικότερα,

όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας:

Ο 18χρονος με τη διπλή υπηκοότητα ζούσε εδώ και αρκετά χρόνια στο Μόναχο και δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές.

Ξεκίνησε την επίθεση στις 17:50 (τοπική ώρα) πυροβολώντας έξω από ένα εστιατόριο Μακντοναλντς και κατόπιν διέσχισε το δρόμο και συνέχισε τα πυρά στο εμπορικό κέντρο.

Πυροβόλησε με περίστροφο και όχι μακρύκανο όπλο, αρκετές φορές, σκοτώνοντας λόγω της απόστασης που είχε από τα θύματα αλλά και της ικανότητάς του 9 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 16. Οι τρεις εξ αυτών είναι σε σοβαρή κατάσταση. Οι αρχές δεν θέλησαν να μπουν σε λεπτομέρειες σε σχεση με τα θύματα, καθώς συνεχίζεται η ταυτοποίησή τους.

Η πόλη κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, τα μέσα συγκοινωνίας σταμάτησαν να λειτουργούν και ζητήθηκε από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα