Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών

16:33 5/6/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Δύο Σύροι, ηλικίας 31 και 36 ετών συνελήφθησαν στο Ηράκλειο της Κρήτης για διακίνηση μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, σύσταση, συμμορία και πλαστογραφία πιστοποιητικών. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δύο σπίτια τα οποία χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετα, φορητούς υπολογιστές, μηχάνημα πλαστικοποίησης και εγγράφων, καθώς και όλο τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για τη δημιουργία πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Η
σύλληψή τους έγινε χθες μετά τον εντοπισμό μίας αποθήκης στην περιοχή των Καμινίων Ηρακλείου, μέσα στην οποία βρίσκονταν στοιβαγμένα, κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής, 16 άτομα από τη Συρία, ανάμεσά τους δύο ανήλικα αγόρια, που επρόκειτο να προωθηθούν μέσω του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» σε χώρες της Ευρώπης.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων και μέσα στην αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 κινητά τηλέφωνα, πέντε βιβλιάρια καταθέσεων, πέντε φωτογραφίες ταυτότητας διαφόρων αλλοδαπών, μία κάρτα επιβίβασης αεροπορικής εταιρίας, ένα πλαστό δελτίο με αίτηση ασύλου και ένα τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις. Επίσης, κατασχέθηκε ένα όχημα το οποίο χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες ως μέσο μεταφοράς και διευκόλυνσης στη διακίνηση των παράνομων μεταναστών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν διευκολύνει την είσοδο των 16 μεταναστών, τους οποίους μετέφεραν στην πόλη του Ηρακλείου με πλοία της γραμμής Πειραιάς-Ηράκλειο. Οι δύο Σύροι κρατούσαν τους παράνομους μετανάστες σε διαμερίσματα, τα οποία ενοικίαζαν προσωρινά, και στη συνέχεια τους εφοδίαζαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να διευκολύνουν την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο σπίτια που διατηρεί ο 31χρονος, στη Νέα Αλικαρνασσό και την περιοχή Κοκκίνη Χάνι του δήμου Χερσονήσου, βρέθηκαν 14.000 ευρώ, φωτοαντίγραφα ταυτότητας γαλλικών και ρουμανικών αρχών, βιβλιάρια καταθέσεων, κινητά τηλέφωνα κ.ά. Επίσης, κατασχέθηκαν τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μηχανή πλαστικοποίησης και κοπής εγγράφων, φωτοτυπικό-εκτυπωτικό μηχάνημα και ζελατίνες για πλαστικοποίηση εγγράφων-καρτών.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
Keywords
Τυχαία Θέματα