ΗΠΑ: 14χρονος δολοφόνησε τον πατέρα του και άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο

07:57 29/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο μαθητές και ένας καθηγητής τραυματίστηκαν στο δημοτικό σχολείο της Townville, στη Νότια Καρολίνα, όπου «έφηβος» άνοιξε πυρ με «οικιακό» πιστόλι. Πριν ανοίξει πυρ στο προαύλιο του σχολείου, ο ύποπτος πυροβόλησε και σκότωσε τον 47χρονο πατέρα του, Jeffery Osborne, στο σπίτι τους. Η γιαγιά του, κάλεσε την αστυνομία μισή ώρα πριν πέσουν οι πυροβολισμοί στο σχολείο, καταθέτοντας ότι ο εγγονός της, της «τηλεφώνησε σε άσχημη κατάσταση, κλαίγοντας σπαρακτικά».

Σε χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται το αγόρι που τραυματίστηκε «μέχρι

ακρωτηριασμού» στο πόδι από τα πυρά του συμμαθητή του, ενώ η κατάσταση του άλλου παιδιού και του δασκάλου δεν χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

VIDEO: Police and others respond to South Carolina school shooting that left three wounded.

— The Associated Press (@AP) September 29, 2016

Το σχολείο εκκενώθηκε μέσα σε επτά λεπτά και ο ανήλικος συνελήφθη μέσα σε 15 λεπτά, ανακοίνωσε η αμερικανική αστυνομία, επισημαίνοντας ότι η τραγωδία δεν συνδέεται «ούτε με τρομοκρατία ούτε μα ρατσιστικά κίνητρα» και δεν αποτελεί συνέχεια της έκρηξης βίας στην αμερικανική πολιτεία όπου Αφροαμερικανοί ξεσηκώθηκαν κατά της αστυνομικής βίας.

Για επαναλαμβανόμενη τραγωδία που συνδέεται με «απώλειες νηπίων» από τη Μασαχουσέτη μέχρι τη Χαβάη, κάνουν λόγο αμερικανικά δημοσιεύματα και αναφερόμενα στη μάστιγα της οπλοκατοχής, υπενθυμίζουν ότι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, οι δράστες χρησιμοποίησαν όπλα που αγοράστηκαν με απολύτως νόμιμο τρόπο.

Πριν από δύο μόλις ημέρες, αγόρι δύο ετών, που βρήκε όπλο στο αυτοκίνητο του θείου του και το πέρασε για παιχνίδι, πυροβόλησε 12χρονο στο Τενεσί.

ΠΗΓΗ: Associatede Press, Buzz Feed

Keywords
Τυχαία Θέματα