Ημέρα πένθους στη Ρωσία – Συνεχίζεται η επιχείρηση χιλιάδων ερευνητών και διασωστών

09:11 26/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση στη Μαύρη Θάλασσα για τον εντοπισμό των νεκρών καθώς και των καταγραφέων του μοιραίου στρατιωτικού Tupolev με 92 επιβαίνοντες, που συνετρίβη τα ξημερώματα της Κυριακής, λίγο μετά την απογείωσή του από το Σότσι με προορισμό τη Συρία.

Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος συνετρίβη στην Μαύρη Θάλασσα – Νεκροί οι 93 επιβαίνοντες (video)

Στην επιχείρηση μετέχουν 3.000 ερευνητές και διασώστες που ερευνούν σε ακτίνα 10 τ. χλμ. στην οποία διασκορπίστηκαν

τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

EPA/EMERGENCIES MINISTRY

Σήμερα, ημέρα εθνικού πένθους για τη Ρωσία, αναμένεται να φτάσουν στη Μόσχα τα πρώτα πτώματα για την οδυνηρή διαδικασία της ταυτοποίησης – ανάμεσά τους μέλη του διάσημου Ensemble Alexandrov που ταξίδευαν για να περάσουν την Πρωτοχρονιά με Ρώσους στρατιώτες στη Συρία.

Η τραγωδία έχει προκαλέσει σοκ στη χώρα, καθώς η χορωδία του Κόκκινου Στρατού θεωρείται ένα από τα σύμβολα εθνικής υπερηφάνειας.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν επίσης Ρώσοι στρατιώτες, δύο υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι και η Ελιζαβέτα Γκλίνκα, επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Δίκαιη Βοήθεια».

EPA/MAXIM SHIPENKOV

Σε ό,τι αφορά στα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, από χθες οι Αρχές άρχισαν να απομακρύνονται από το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης, καθώς τόσο οι επιβάτες και οι αποσκευές ερευνήθηκαν και ελέγχθηκαν με προσοχή, ενώ και κατά τον ανεφοδιασμό του με καύσιμα το αεροσκάφος βρισκόταν υπό φρούρηση.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνηγορούν στο σενάριο τρομοκρατικής ενέργειας, και ούτε οι υπηρεσίες ασφαλείας ούτε οι ερευνητές το θεωρούν ως το επικρατέστερο, ανέφερε στο πρακτορείο RIA Novosti πηγή των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Τα Χριστούγεννα αυτά «οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα, τις οικογένειές τους και τους αγαπημένους του. Εξ ονόματός μου κι εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ήθελα να εκφράσω σας εσάς -και μέσω υμών σε όλο το (ρωσικό) έθνος- τα βαθιά μου συλλυπητήρια», ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε μήνυμά του προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγές: Πρώτο Πρόγραμμα, Sputnik, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα