Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στην ΕΡΤ3

04:36 26/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πνεύμα των εορτών προσαρμόζει το πρόγραμμά της η ΕΡΤ3, τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016 με ποιοτικές ψυχαγωγικές προτάσεις για όλη την οικογένεια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, παραστάσεις, όπερα, ταινίες, ειδικά αφιερώματα και ντοκιμαντέρ, ενώ και οι εκπομπές του σταθμού μεταφέρουν το εορταστικό κλίμα.

Ειδικότερα, στις 08:00, μεταδίδεται η παράσταση μπαλέτου «Ορατόριο των Χριστουγέννων του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ» (Christmas Oratorio- Ballet by John

Neumeier), συμπαραγωγής BFMI, ZDF, Arte σε συνεργασία με το Hamburg Ballet, 2015.

Στις 12:00, το ελληνικό ντοκιμαντέρ «Ρογκάτσια, η αίσθηση του ζουρνά» ταξιδεύει στην καρδιά της Μακεδονίας, στα καμποχώρια της Ημαθίας, και παρουσιάζει την παράδοση που θέλει κάθε Χριστούγεννα να έρχονται τα «ρογκάτσια»: Οι καπετάνιοι από τα παλάτια του Μέγα Αλέξανδρου, που κατέβαιναν από παλιά με σπαθιά και μεγάλα μακριά γένια, για να σταυρώσουν τη γη, να πέσει ο σπόρος και να καρπίσει η νέα σοδειά. Ο ζουρνάς αντιστέκεται πεισματικά στους μοντέρνους καιρούς και κυριαρχεί στον αέρα, εξελίσσοντας μια παράδοση χιλιάδων χρόνων ελληνικής, βαλκανικής και παγκόσμιας μουσικής. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κουφονίκου. Πρόκειται για μία συμπαραγωγή των LookNorth Productions, Edge Hill University και του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Στις 14:55 το «Thesstory» της ΕΡΤ3 παρουσιάζει το πεντάλεπτο με τίτλο «Στολισμός και άναμμα του Δέντρου στην Αριστοτέλους».

Στις 18:00, μεταδίδεται η παράσταση «The Slava’s Snowshow» του κλόουν και ιδρυτή της «Ακαδημίας των Ανόητων» Σλάβα Πολούνιν, παραγωγής Arte France, Compagnie des Indes, 2010.

Στις 20:00, το «Thesstory» παρουσιάζει το πεντάλεπτο με τίτλο: «Σχεδιάζοντας τα Χριστούγεννα στην πόλη».

Στις 20:05, το «ALLERT3» με τη Χριστίνα Σιγανίδου επισκέπτεται τη χριστουγεννιάτικη αγορά της Στουτγάρδης με ξεναγό τον αγιογράφο Κώστα Μπαλτζάκη. Στη συνέχεια, ξεναγείται στην εθνική πινακοθήκη της Στουτγάρδης και τη μεγάλη έκθεση για τον Φράνσις Μπέικον, με 40 πίνακες και τρίπτυχα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, αλλά και από ιδιωτικές συλλογές. Ο φακός καταγράφει και έργα του Ρέμπραντ, στη μικρή, εκκεντρική έκθεση για τον Ολλανδό ζωγράφο και την επιρροή, έναν αιώνα μετά, στην αγγλική τέχνη του 18ου αιώνα. Το «Allert3» «ταξιδεύει», επίσης, με πολυτελείς αντίκες στον χρόνο και την ευρωπαϊκή ιστορία. Η εκπομπή ολοκληρώνεται με αγιογραφίες της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας, της Αναλήψεως του Σωτήρος.

Στις 23:00, καλεσμένος της εκπομπής «Μιλάμε Ελεύθερα» με τον Χάρη Αρβανιτίδη είναι ο Δάκης.

Ακολουθεί στις 24:00, το μουσικό ντοκιμαντέρ «Σικάγο Μπλουζ» (Chicago Blues), γαλλικής παραγωγής 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα