Ικαρία: Τα αιτήματα των συμβασιούχων εργαζόμενων στους δήμους κατατέθηκαν στο Υπ. Εσωτερικών.

12:18 5/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Δήμαρχος Ικαρίας κ. Σ. Σταμούλος και ο Αντιδήμαρχος Αγίου Κηρύκου κ. Ν. Λαρδάς συμμετείχαν την Δευτέρα 3/4 στην συνεδρίαση της ΠΕΔ βορείου Αιγαίου και στην έκτακτη Γ.Σ της ΚΕΔΕ που έγινε στην Αθήνα.
Στο περιθώριο αυτών των συναντήσεων εκλεγμένα στελέχη με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (από την Ικαρία συμμετείχε ο κ. Ν. Λαρδάς) υποστήριξαν την παρέμβαση

στο Υπουργείο Εσωτερικών για τα προβλήματα που προκύπτουν με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στους δήμους που οργάνωσαν το κλαδικό Συνδικάτο των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αττικής μαζί με προέδρους Σωματείων, απαιτώντας:
• Την άμεση πληρωμή των συμβασιούχων με 8μηνα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων (Καθαριότητα, κλπ) που παραμένουν απλήρωτοι σε δεκάδες Δήμους της χώρας και να τερματιστεί το καθεστώς απληρωσιάς που επεκτείνεται, γιατί η τροπολογία της κυβέρνησης, που παρατείνει συμβάσεις των 8μηνιτών μέχρι τις 31/12/2017, δεν έλυσε το πρόβλημα αλλά το διαιωνίζει..
• Την μετατροπή όλων των συμβάσεων που έχουν ανανεωθεί μέχρι το τέλος του 2017 σε αορίστου χρόνου. Για γίνει κατανοητό τι θα συμβεί σε διαφορετική περίπτωση, με την συμπλήρωση 24μηνου αν δεν διασφαλιστεί με νομοθετική ρύθμιση η παραμονή τους στην δουλεία η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου μας, θα μείνει με 2 εργάτες για να καλύψουν όλες τις ανάγκες (αποκομιδή –σκούπισμα).
• Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων.
Υπενθυμίζουμε ότι στο Δήμο Ικαρίας έχουν προσληφθεί, 18 εργαζόμενοι με 8μηνες συμβάσεις σε κρίσιμες υπηρεσίες (Καθαριότητα, Ιαματικές πηγές) που η Δημοτική Αρχή διεκδικεί να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Keywords
Τυχαία Θέματα