Χίος: Ανάγκη τεχνικού συμβούλου για να προχωρήσει το έργο φράγμα Κόρης Γεφύρι

12:02 5/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ζήτημα των εργασιών που πρέπει να γίνουν στο φράγμα «Κόρης Γεφύρι», όπου εκκρεμεί ο ορισμός τεχνικού συμβούλου, συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου, την Τρίτη στην Αθήνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο βουλευτή; Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Νίκος Βάγιας, διευθυντής του γραφείου του κ. Υπουργού.

Ο Δήμαρχος Χίου πρότεινε την ανάληψη της

δαπάνης για τον τεχνικό σύμβουλο από τον Δήμο της Χίου, σε περίπτωση που αυτό δεν μπορεί να γίνει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αφού με την εξεύρεση τρόπου του ορισμού τεχνικού συμβούλου φαίνεται να απεμπλέκεται η συνέχεια του ζωτικού αυτού έργου για τη Χίο.

Συζητήθηκε επίσης ξανά το ζήτημα της τροποποίησης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ώστε να καταστεί δυνατή η χρήση του φράγματος τόσο ως υδρευτικού όσο και ως αρδευτικού, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Αντικείμενο της συνάντησης, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου Χίου, ήταν το θέμα της της αγοράς του παραγωγού, τα σημαντικά θετικά του θεσμού στη σύνδεση των τοπικών παραγωγών με την τοπική κοινωνία και οικονομία, την ανάγκη επέκτασής του και της εξειδίκευσης του θεσμικού πλαισίου.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο λιμάνι των Καρδαμύλων, για το οποίο η μελέτη από τον Δήμο της Χίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης. Για το σημαντικό αυτό έργο, το οποίο η τοπική κοινωνία περιμένει για πολλά χρόνια, διερευνήθηκαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία υλοποίησής του.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα